Συνάντηση Χατζημάρκου με μέλη της διοίκησης της Blue Star Ferries για τα δρομολόγια του 2016

admin
10/12/2015 14:01
 
 
 

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μιχάλη Σακέλλη και τον Εμπορικό Διευθυντή Διονύση Θεοδωράτο της Blue Star Ferries συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος προκειμένου να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα επαρκούς και αποτελεσματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας τόσο με το κέντρο, όσο και μεταξύ τους.

Όπως εκτιμήθηκε στην διάρκεια της σύσκεψης (στην οποία ήταν παρών και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ενεργειακής Α.Ε. Λούης Σορωνιάτης) οι συνθήκες στην ακτοπλοΐα σήμερα είναι σαφώς καλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δίνει τη δυνατότητα ενός καλύτερου σχεδιασμού των δρομολογίων, με τρόπο που εξασφαλίζει περισσότερες προσεγγίσεις σε μεσαία και μικρότερα νησιά, τα οποία μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν επαρκώς.

Με αυτό ως δεδομένο, κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις και από τις δύο πλευρές, όσον αφορά τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στην κατεύθυνση της βελτίωσης των θαλασσίων συγκοινωνιών και της διασύνδεσης τους τόσο με το κέντρο, όσο και ενδοπεριφερειακά.

Άλλωστε, όπως αναφέρει και σχετικό δελτίο τύπου, στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να αξιοποιήσει το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου και τους διαγωνισμούς που διενεργεί το υπουργείο, προκειμένου να γίνει ένας πιο αποτελεσματικός σχεδιασμός, με βάση τα ισχύοντα δημοσιονομικά δεδομένα.

«Ζητήματα επιβίωσης για τα νησιά του Αιγαίου» χαρακτήρισε ο κ. Χατζημάρκος τα ζητήματα της ακτοπλοΐας και πρόσθεσε ότι μετά από μια περίοδο πολύ μεγάλης αγωνίας, όσον αφορά την οικονομική ευρωστία των ναυτιλιακών εταιρειών, «σήμερα, από τους εκπροσώπους της Blue Star πήραμε το εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί», γεγονός που επιτρέπει, με λιγότερη οικονομική πίεση, να υπάρξει σχεδιασμός για το 2016.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*