“Ψηφιακές” πλέον οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

admin
10/12/2015 11:09
 
 
 

Στην ψηφιακή εποχή πέρασαν οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της εναρμόνισής τους σε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, απ’ όπου παρέχονται υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης στους πολίτες όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα http://www.5114.syzefxis.gov.gr/ αυτοματοποιεί τις διαδικασίες πληροφόρησης, ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων και παροχής εγγράφων, τα οποία ο χρήστης μπορεί να «κατεβάσει», να συμπληρώσει και να υποβάλλει, χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες, ούτε καν τηλεφωνικά. Με τον τρόπο αυτό, παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση όλων των συναλλασσομένων της Περιφέρειας με το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών των δύο Διευθύνσεων.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα (το link της οποίας θα αναρτηθεί και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου http://www.pnai.gov.gr/) θα βελτιώνεται και θα προσαρμόζεται συνεχώς, ενσωματώνοντας και νέες δυνατότητες, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πολιτών – χρηστών της.

 

 

Χ. Μπάρδος «Νέος, σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας των υπηρεσιών με τους πολίτες»

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος, πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών τόνισε ότι ο στόχος που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος είναι να επιτευχθεί ένας νέος, σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους πολίτες, που θα εκμηδενίζει τις αποστάσεις και θα εξαλείφει τα γραφειοκρατικά κατάλοιπα και τις αναχρονιστικές τακτικές.

«Είναι η πρώτη φορά που οι δύο Διευθύνσεις εναρμονίζονται με στόχο την κοινή παροχή υπηρεσιών και είναι η πρώτη φορά που οι νησιώτες ακόμα και των πιο απομακρυσμένων νησιών έχουν την πληροφορία και την εξυπηρέτηση, χωρίς να ταλαιπωρούνται. Θέλω να ευχαριστήσω όλους του υπαλλήλους της Περιφέρειας που εργάστηκαν γι αυτό το σκοπό» δήλωσε ο κ. Μπάρδος.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*