Στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας παραγωγοί από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

admin
09/12/2015 09:43
 
 
 

39 παραγωγοί από την Αμοργό, την Άνδρο, την Ίο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Κάσο, την Κέα, την Κύθνο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σίφνο και την Τήνο συμμετείχαν στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Οι παραγωγοί φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (το μεγαλύτερο του φεστιβάλ), στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και δρώμενα από το διαδραστικό – διδακτικό παραμύθι «Η Μελίτα και τα μυστικά της κυψέλης» που απευθύνονταν στους μικρούς φίλους του μελιού.

 

 

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τον έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη (ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου) ενώ στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου στην Ελλάδα, με πρωταρχικό στόχο την προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Κατά τη διάρκεια του, μάλιστα, λαμβάνουν χώρα επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια για την ενημέρωση των παραγωγών σχετικά με τις νέες τεχνικές και μεθόδους, που θα οδηγήσουν στη βελτίωση τόσο της παραγωγής, όσο και του τελικού προϊόντος.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*