Το προσφυγικό ζήτημα, βασικός άξονας των ομιλιών Παυλόπουλου και Χατζημάρκου στη Σύρο

admin
07/12/2015 15:43
 
 
 

Το προσφυγικό ζήτημα και το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κυριάρχησαν στις αναφορές τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όσο και του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Παυλόπουλου ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στον εορτασμό του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου, κατόπιν πρόσκλησης του μητροπολίτη Σύρου. Στον εορτασμό (όπως και στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Σύρου-Ερμούπολης) παρέστη και ο κ. Χατζημάρκος.

Π. Παυλόπουλος: «Να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε η φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου να αποτελέσει αφετηρία για να συνειδητοποιήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά και η Τουρκία ότι η προσφυγική τραγωδία πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

«Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής τραγωδίας, που στοιχειώνει την συνείδηση της Ευρώπης, αναδεικνύοντας με τη στάση μας τον Άνθρωπο και τον Ανθρωπισμό έναντι των προσφύγων πολέμου, αλλά και την αποφασιστικότητά μας, έναντι των τρομοκρατών» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του.

Γ. Χατζημάρκος: «Η Ελλάδα είναι κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού»

«Με τη στάση τους στο προσφυγικό ζήτημα, τα νησιά μας επαναβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα είναι κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι οι νησιώτες, παρά τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν (όπως και ολόκληρη η Ελλάδα άλλωστε), αγκάλιασαν τους πρόσφυγες με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. «Όλες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, απαντώνται στα νησιά μας. Ζητούμε την βοήθεια και την συμβολή σας ώστε αυτά τα νησιά να παραμείνουν φάροι ελπίδας και δημιουργίας, στην προσπάθεια της χώρας μας να βγει από την κρίση» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του περιφερειάρχη, ο οποίος του χάρισε έναν πίνακα του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Γαΐτη, υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται στα Δωδεκάνησα στις 7 Μαρτίου 2016, για να τιμήσει με την παρουσία του τον εορτασμό της 69ης επετείου της Απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*