Έρευνα για τη Νησιωτικότητα & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Νησιών – Πάρε κι εσύ μέρος!

nisiotikotita
Newsroom
08/10/2020 12:33
 
 
 

 

Η διερεύνηση στάσεων και αντιλήψεων σχετικά με τη Νησιωτικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των νησιών είναι ο στόχος της μεγάλης πανελλαδικής έρευνας που διενεργείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, με τη συμβολή της εταιρίας ερευνών Prorata S.A.

Μέσω της έρευνας, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο εκπόνησης διδακτορικής διατριβής για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, επιχειρείται μια εκτεταμένη καταγραφή που αφορά σε όλες τις περιφέρειες με νησιωτικές περιοχές.

“Τι πιστεύουν οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών για ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης, ταυτότητα τόπου, συμμετοχή σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων τοπικής αυτοδιοίκησης; Οι έννοιες της νησιωτικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης έχουν θέση μόνο σε ακαδημαϊκά εγχειρίδια ή αποτυπώνουν αναγκαίους άξονες χάραξης αποτελεσματικών και σύγχρονων πολιτικών;” είναι δύο από τα ερωτήματα στα οποία η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου από τους κατοίκους των νησιών θα δώσει απαντήσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παραγωγή έγκριτων επιστημονικών αποτελεσμάτων που θα αναδείξουν τι πιστεύουν οι νησιώτες σήμερα για μια σειρά από επίκαιρα θέματα.

Η διάρκεια συμπλήρωσης του ανώνυμου ερωτηματολογίου είναι περίπου 15 λεπτά και οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την παραγωγή αθροιστικών αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ιωάννης Σπιλάνης. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε να στείλετε σχετικό αίτημα στο islandnessproject20@gmail.com και στο amitro@env.aegean.gr.

Πάρτε μέρος στην έρευνα, απαντώντας στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο με ένα κλικ ΕΔΩ

(Visited 107 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*