Λαϊκή Συσπείρωση: Σχόλιο για τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιφέρειας

Newsroom
23/09/2020 00:05
 
 
 

 

Ούτε οι πηχυαίοι τίτλοι, ούτε οι πομπώδεις εκφράσεις των δελτίων τύπου της περιφέρειας μπορούν να κρύψουν την αλήθεια για τις ελλείψεις σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στα νησιά και τις διαχρονικές ευθύνες κράτους και τοπικής διοίκησης.

Κάθε χρόνο, δυστυχώς επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι η προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας όταν μπαίνει στη ζυγαριά που κρατά η Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από τα κεφάλια μας και σταθμίζει το «κόστος» και το «όφελος», προτιμά να αποζημιώνει με ψίχουλα κάποιες από τις καταστροφές, παρά να χρηματοδοτεί έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, και αντισεισμικής προστασίας.

Σ’ αυτήν την προδιαγεγραμμένη πολιτική ΕΕ και κράτους, δεν παρεκκλίνει ούτε η Περιφέρεια, με το τίμημα να είναι οδυνηρό για τους νησιώτες και τις περιουσίες τους.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι από τα στοιχειώδη μέτρα που κάθε χρόνο πρέπει να υλοποιούνται. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν όμως μόνο αυτές οι εργασίες, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων. Τι θα γινόταν δηλαδή αν περνούσε ο Ιανός από τα νησιά ή στη καλύτερη περίπτωση να έχουμε την ίδια βροχόπτωση με πέρσι;

Η πραγματικότητα κυριολεκτικά βοά από τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα. Δεκάδες μελέτες πρέπει να εκπονηθούν, άλλες να επικαιροποιηθούν και κυρίως να πραγματοποιηθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα και όχι να γίνονται γεφύρια της Άρτας, γραμμένα και ξεχασμένα σε μια κόλλα χαρτί.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*