Επίσκεψη του Πρέσβη της Αυστραλίας στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο

Newsroom
27/08/2020 16:11
 
 
 

Την επίσκεψη του Ελληνοαυστραλού Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Αθανάσιου (Άρθουρ) Σπύρου δέχτηκε χθες Τετάρτη στο γραφείο του στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην συζήτηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, τέθηκαν θέματα που αφορούν στις διαχρονικά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, σχέσεις που βασίζονται τόσο στους γερούς δεσμούς φιλίας, όσο και στο ιδιαιτέρως δυναμικό στοιχείο της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία. Μάλιστα, οι 192 κοινότητες με τους Έλληνες ομογενείς που υπάρχουν εκεί, δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οικονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, υπό τις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει διεθνώς η πανδημία, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ουσιαστική ενδυνάμωση των σχέσεων Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου συνολικά, με την Αυστραλία.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Αυστραλίας για το ενδιαφέρον του για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και δήλωσε υπερήφανος που ένας ομογενής εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Αυστραλία: «Είμαστε περήφανοι που ένας ομογενής εκπροσωπεί τώρα στην πατρίδα μας μια ξένη χώρα. Για μας τους Έλληνες, η ομογένεια αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό κεφάλαιο, με ανεκτίμητη συνεισφορά από εκείνους που υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης, δεν ξεχνούν τις ρίζες τους Σε μια περίοδο που δοκιμάζει την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και με τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη “γειτονιά” μας, είναι σημαντικό για μας τους νησιώτες να αισθανόμαστε ότι υπάρχει άλλη μια Ελλάδα που βρίσκεται σταθερά δίπλα μας. Και οι Έλληνες της Αυστραλίας, σε κάθε ευκαιρία δείχνουν ότι κρατούν πάντα για τη χώρα μας, μια θέση στην καρδιά τους».

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*