Απολογισμός πεπραγμένων του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου Γιάννη Κρητικού

Newsroom
25/08/2020 16:37
 
 
 

Σε απολογισμό των δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον τομέα της Παιδείας προχώρησε ο Γιάννης Κρητικός, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου.

Επιγραμματικά, ο κ. Κρητικός ανέφερε τα εξής:

*Πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης της σχολικής στέγης (10 εκ. €).
*Κατασκευή – επέκταση – εκσυγχρονισμός – ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων (πάνω από 20 εκ. €)
*Η πρόσβαση (voucher) 800 παιδιών σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, για το σχολικό έτος 2020 – 2021 (1,52 εκ. €).
*Χρηματοδότηση ΟΚΑΝΑ για την πρόληψη των εξαρτήσεων (0,3 εκ. €).
*Αναβάθμιση εργαστηριακού εξοπλισμού σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά (0,35 εκ.).
*Στήριξη Πανεπιστημίου Αιγαίου (4 εκ. €).
*Παράταση της χρηματοδότησης του Κέντρου «Ελπίδα» μέχρι και το 2023 (1,15 εκ. €).
*Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων για την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας (0,7 εκ. €).
*Σεμινάρια για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα (Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς).
*Υποτροφίες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ι.Ε.Κ. – Κολλέγια).
*Στήριξη φορέων και εκδηλώσεων.

«Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η Περιφέρεια στήριξε την εκπαιδευτική διαδικασία»

Από την πλευρά του, ο κ. Κρητικός δήλωσε: «Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και στον τομέα της Παιδείας. Στηρίξαμε την εκπαιδευτική διαδικασία και κοινότητα. Ξεπεράσαμε αμέτρητα εμπόδια και προχωρήσαμε έργα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση στα πανέμορφα νησιά μας».

«Με ένα ολοκληρωμένο και καλά δομημένο πρόγραμμα, με μια ολιστική αντίληψη, με στοχευμένες δράσεις, με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα στην εκπαιδευτική διαδικασία μέλη, με παρουσία στα νησιά μας καθώς και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ωριμάζουμε και προχωράμε έργα και δράσεις που βάζουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας στον τόπο μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη επειδή πιστεύουμε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αξίζουν ακόμα καλύτερα. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας χρονιά».

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη του και να συγχαρώ τα υπηρεσιακά στελέχη, τους συμβούλους και τους συνεργάτες της Περιφέρειας για την εξαιρετική συνεργασία, την παραγωγική χρονιά και την υπέροχη μέχρι σήμερα διαδρομή στα πανέμορφα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για την άψογη συνεργασία».

«Παρά τις δύσκολες εποχές, τις πρωτόγνωρες καταστάσεις και τις αντίξοες συνθήκες, εμείς συνεχίζουμε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και προχωράμε πάντα μπροστά! Και εκεί μπροστά, μας περιμένουν ακόμα καλύτερα».

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*