Θετικές εντυπώσεις άφησε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην World Travel Market του Λονδίνου

admin
09/11/2015 15:24
 
 
 

Εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασε η παρουσίαση του Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου World Travel Market, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η έναρξη της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού, με την παρουσίαση της νέας τουριστικής ταυτότητας των νησιών της που φέρει την υπογραφή του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, έγινε από όλους αντιληπτό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κεφάλαιο «τουρισμός» με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο, χτίζοντας διεθνείς συνεργασίες με τους κορυφαίους στον κόσμο (όπως το CNN), με στόχο «τα νησιά να κερδίσουν το στοίχημα της επιβίωσης, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί στην χώρα».

«Τον τουρισμό, που αποτελεί σήμερα την βασική πηγή εισοδήματος για την χώρα, πρέπει από εδώ και πέρα να τον δούμε με ένα τρόπο εξαιρετικά επαγγελματικό, αντιμετωπίζοντάς τον ως ένα στοίχημα επιβίωσης για τις μικροοικονομίες των νησιών μας. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπίσουμε την πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις συνέπειές της στο εισοδηματικό επίπεδο του μέσου νησιώτη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζημάρκος, ενώ υπογράμμισε ότι ο τρόπος που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον τομέα του τουρισμού, αποτελεί αποτύπωση της ιεράρχησης και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί, σε μια δύσκολη δημοσιονομικά εποχή.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το CNN περιλαμβάνει την παραγωγή των spot για την καμπάνια και την προβολή των νησιών τηλεοπτικά και διαδικτυακά. Ολοκληρώνεται στα τέλη του Δεκεμβρίου, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για την συνέχιση της και το 2016.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*