Επιστολή στήριξης και συμπαράστασης Ομογενών Γερουσιαστών για το Καστελλόριζο – Ασκούν δριμεία κριτική στην προκλητική στάση της Τουρκίας

Newsroom
28/07/2020 15:33
 
 
 

 

«Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή, παρά μόνο τα άσπρα και μαύρα γεγονότα που ορίζουν το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες Διεθνείς Συνθήκες» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι έντεκα Γερουσιαστές και αιρετοί αξιωματούχοι της ελληνικής Ομογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην επιστολή στήριξης στους κατοίκους του Καστελλόριζου, με αφορμή τις τουρκικές απειλές στην περιοχή.

«Η εδαφική ακεραιότητα του νησιού σας αξίζει προστασίας, ιδιαιτέρως τώρα που οι πράξεις της τουρκικής κυβέρνησης επιζητούν να προκαλέσουν σύγκρουση και αστάθεια στην περιοχή» είναι το μήνυμα της επιστολής που έχουν αποστείλει και προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντιδήμαρχο Καστελλορίζου Στράτο Αμύγδαλο, οι 11 Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, Ελληνοαμερικάνοι αιρετοί αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με επικεφαλής τον Γερουσιαστή Lou Raptakis (από την Πολιτεία του Rhode Island) και τον Γερουσιαστή Stephan Pappas (απο την Πολιτεία του Wyoming).

Η επιστολή συνεχίζει λέγοντας ότι «το καθεστώς Ερντογάν απειλεί να αυτοανακηρυχθεί ως μία εκτός δικαίου οντότητα, ένα κράτος παρίας, που σκοπίμως ολισθαίνει σε έναν δρόμο που είναι απολύτως περιττός και προκλητικός» και καταλήγει με την διαβεβαίωση: «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την κυβέρνησή μας και με τη διεθνή κοινότητα για την αναζήτηση της λύσης σε αυτό το ζήτημα, που να αντανακλά τα εδαφικά δικαιώματα και να σέβεται την αρχή των θαλάσσιων ζωνών, σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς συμφωνίες».

Το παράδειγμα του Lou Raptakis και του Stephan Pappas ακολούθησαν οι: Themis Klarides (Αρχηγός της Αντιπολίτευσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, από την Πολιτεία του Connecticut), η Nicole Klarides (Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία του Connecticut), η Sandra Pappas (Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία της Minnesota), η Maria Tzanakis Collette (Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία της Pennsylvania), η Nicole Malliotakis (Μέλος της Συνέλευσης και υποψήφια για το Κογκρέσο, από την Πολιτεία της Nέας Yόρκης), ο Leon Stavranakis (Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία της South Carolina), η Lynn Afendoulis (Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία του Michigan), ο Steve Malagari (Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία της Pennsylvania) και ο John Spiros (Αντιπρόσωπος για την Πολιτεία του Wisconsin).

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερουσιαστής του Rhode Island Lou Raptakis, που έχει στενούς δεσμούς με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, είχε επισκεφθεί στις αρχές του έτους τον κ. Χατζημάρκο με αντιπροσωπεία εκλεγμένων βουλευτών ελληνικής καταγωγής σε χώρες του εξωτερικού, μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), ενώ μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Πολιτείας του Rhode Island έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με την επιστολή στήριξης στο Καστελλόριζο: «Δευτέρα πρωί, γέμισε το γραφείο μου, όπως και ο Δήμος Καστελλορίζου, με επιστολές από Γερουσιαστές των Η.Π.Α. με θέμα το Καστελλόριζο. Γέμισε το γραφείο μου αγάπη και στήριξη, από την Ομογένεια που ζει με το βλέμμα της στραμμένο στην πατρίδα. Οι καλοί μου φίλοι Lou Raptakis απο το Rhode Island και Stephan Pappas απο το Wyoming ήταν οι πρώτοι και το παράδειγμα τους ακολούθησε η Nicole Malliotakis απο τη Nέα Yόρκη, ο John Spiros απο το Wisconsin, η Lynn Afendoulis απο το Michigan, ο Leon Stavranakis απο την South Carolina, ο Steve Malagari απο την Pennsylvania, η Themis Klarides απο το Connecticut, η Maria Tzanakis Collette απο την Pennsylvania, η Sandra Pappas απο την Minnesota και η Nicole Klarides απο το Connecticut. «Οι κάτοικοι του Καστελλορίζου, πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι. Είμαστε δίπλα τους με αγώνα» ήταν τα συγκινητικά λόγια που μου είπαν στο τηλέφωνο το Σαββατοκύριακο.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*