Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

admin
28/10/2015 21:34
 
 
 

Σε λεπτομερή ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις ενέργειες της Περιφέρειας σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου προέβη ο Γιώργος Χατζημάρκος στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που κατήργησε από 1η Οκτωβρίου 2015 τον μειωμένο ΦΠΑ, με τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Βαγγέλη Σιγάλα να ψηφίζει λευκό.

Παράλληλα, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η περιφερειακή αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποχρηματοδότησης του Νοτίου Αιγαίου από τους κοινοτικούς πόρους, με τη μάχη της διεκδίκησης να έχει μεταφερθεί πλέον στις Βρυξέλλες.

Στο γενικότερο διεκδικητικό πλάνο εντάσσεται και η ανάληψη της διοργάνωσης του συνεδρίου των νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM), το δεύτερο τρίμηνο του 2016 στη Ρόδο, με σκοπό να αναδειχθεί η έννοια της νησιωτικότητας. Την απόφαση διοργάνωσης του Συνεδρίου ενέκριναν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*