Ευχές για μια καλή τουριστική σεζόν από την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
01/07/2020 9:46
  •  
  •  
  •  

Mε αφορμή την έναρξη της τουριστικής σεζόν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εύχεται καλή επιτυχία στους επιχειρηματίες του τουρισμού και καλή δύναμη στους εργαζόμενους, μιας και αμφότεροι έχουν απέναντί τους μία από τις δυσκολότερες τουριστικές σεζόν.

Επίσης, η περιφερειακή παράταξη του Μανώλη Γλυνού τονίζει ότι πρέπει όλοι να παλέψουμε για την διατήρηση του Νοτίου Αιγαίου στο τουριστικό στερέωμα και να τεθούν οι βάσεις ώστε το 2021 ο τουρισμός να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία, γρήγορα αντανακλαστικά στις δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν, ενότητα, ομοψυχία, σκληρή δουλειά από όλους» αναφέρει η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Μια από τις δυσκολότερες τουριστικές σεζόν ξεκινάει για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Η αρχή έγινε από την Κω, με την πρώτη πτήση της ΤUI. Έπεται η συνέχεια για τη Ρόδο και όλα τα νησιά των δύο νομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δύσκολη αρχή με αβεβαιότητα για τις τουριστικές αγορές, από τις οποίες τα νησιά μας μπορούν να αντλήσουν επισκέπτες, για τον ακριβή αριθμό των πτήσεων, για τις πληρότητες και την έκβαση των κρατήσεων.

Δεν μας εμπνέει αισιοδοξία η απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μας ανησυχεί ο χρόνος ανακοίνωσης της φόρμας Passenger Locator Form και το περιεχόμενο της.

Όμως, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ανοίξουμε τον προορισμό. Με στόχο να δουλέψουμε δυνατά και ακατάπαυστα για να αντλήσουμε επισκέπτες από τις προσβάσιμες αγορές, να δώσουμε απασχόληση σε χιλιάδες εργαζόμενους που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Να παλέψουμε να διατηρήσουμε το Νότιο Αιγαίο στο τουριστικό στερέωμα. Να δημιουργήσουμε τις βάσεις ώστε να πάει καλύτερα η σεζόν του 2021 και να αρχίσει ο τουρισμός να επανέρχεται στην κανονικότητα. Όλα αυτά απαιτούν σύνεση, ψυχραιμία, γρήγορα αντανακλαστικά στις δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν, ενότητα, ομοψυχία, σκληρή δουλειά από όλους.

Καλή επιτυχία στους επιχειρηματίες του τουρισμού. Καλή δύναμη στους εργαζόμενους. Πάμε όλοι μαζί να κρατήσουμε ψηλά τα νησιά μας!

(Visited 26 times, 1 visits today)