Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ν. Αιγαίου: «Οι Αντιπεριφερειάρχες δεν έχουν καμία εμπλοκή σε υγειονομικά θέματα»

aireti perifereia ktirio syros
Newsroom
29/06/2020 13:54
 
 
 

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας έδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ν. Αιγαίου.

Η έκδοση του σχετικού δελτίου Τύπου έγινε, καθώς τις τελευταίες μέρες η κοινωνία της Σύρου μπλέχθηκε σε έναν «κυκεώνα» φημών (αλλά και ψευδών ειδήσεων) σχετικά με την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, ο οποίος τερματίστηκε με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου:

Το δελτίο Τύπου της Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ν. Αιγαίου έχει ως εξής:

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα και τα ερωτήματα που τέθηκαν και δημιούργησαν σύγχυση ως προς τις αρμοδιότητες των φορέων θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
*Από την αρχή της πανδημίας του Covid_19 και όπως προβλεπόταν στα άρθρα 4 και 5 της από 14/3/2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 64Α), η οποία κυρώθηκε με το Ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76Α), ο συντονισμός των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, ως προς όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.
*Οι αρμοδιότητες που ασκεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας περιγράφονται στα άρθρα 160 και 186§Η του Ν. 3852/2010 και αφορούν το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, στο πλαίσιο και του ν.3013/2002, όπως ισχύει σήμερα με το Ν. 4662/2020 και δεν έχουν καμία εμπλοκή σε υγειονομικά θέματα (εν προκειμένω του κορωνοϊού), την αποκλειστική αρμοδιότητα των οποίων έχει ο Ε.Ο.Δ.Υ. (Διάγνωση και δημοσιοποίηση των περιστατικών πανελλαδικά).

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*