2ος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού

Newsroom
17/06/2020 15:26
 
 
 

Στις 18 και 19 Ιουνίου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού, τα οποία θα επαναληφθούν λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος εργοδοτών και απασχολούμενων του ευρύτερου τουριστικού κλάδου.

Την διεξαγωγή του 2ου κύκλου των σεμιναρίων τηλεκατάρτισης ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η απόφαση να ανοίξει εκ νέου – για δύο ακόμη ημέρες – η πλατφόρμα εγγραφών στα σεμινάρια εκπαίδευσης που διοργανώνει το αυτοδιοικητικό ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς» πάρθηκε χθες στη συνάντηση εργασίας που είχε ο κ. Χατζημάρκος με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Πρόεδρο του ΚΕΚ Μανώλη Λόγγο και την Διευθύνουσα Σύμβουλο Βάνα Μανωλάκη.

Έτσι από την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 9:00 το πρωί μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 21:00 οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες που δεν πρόλαβαν να εγγραφούν κατά τον πρώτο κύκλο, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και θα ειδοποιηθούν με e-mail ή sms για την ημερομηνία διεξαγωγής των σεμιναρίων, τα οποία θα ξεκινήσουν από τις 22 Ιουνίου.

Στον α’ κύκλο των σεμιναρίων (τα οποία πρώτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκαινίασε στην Ελλάδα ήδη από τις 23 Μαΐου 2020, δηλαδή την αμέσως επομένη ημέρα μετά την ανακοίνωση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων από την Κυβέρνηση) είχαν εγγραφεί 18.040 ενδιαφερόμενοι. Μέχρι σήμερα 17 Ιουνίου έχουν πραγματοποιηθεί τα σεμινάρια για 14.200 επαγγελματίες ενώ μέχρι την Κυριακή 21 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η τηλεκατάρτιση και των 18.040 αιτούντων.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με τον νέο κύκλο εγγραφών: «Ευχαριστώ και τους 18.040 νησιώτες για την εμπιστοσύνη τους, την οποία τιμούμε, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις από όλα τα νησιά μας. Παράλληλα, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους αυτούς που δεν πρόλαβαν να εγγραφούν. Φροντίζουμε σήμερα και αυτοί να εκπαιδευτούν πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και να αποκτήσουν το κρίσιμο για αυτή την ιδιόμορφη τουριστική χρονιά όπλο».

Όπως και κατά τον πρώτο κύκλο εγγραφών, η δήλωση συμμετοχών γίνεται στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννημάτας» www.katartisi-pnai.gr.

Τα προγράμματα των σεμιναρίων θα καλύψουν πλήρως τα Πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου συνολικά, υπό τις εξής βασικές κατηγορίες:
1. Ξενοδοχειακού Κλάδου / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις.
2. Επισιτιστικού Κλάδου / Εστιατόρια / Καφέ / Μπαρ.
3. Μεταφορές Προσώπων (Rentacar, τουριστικά λεωφορεία, κ.λπ.).

Κάθε εκπαιδευόμενος και εκπαιδευόμενη από την άνεση του σπιτιού του ή του γραφείου του/της, μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί, με μόνο εξοπλισμό υπολογιστή ή tablet. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού (όπως, Firefox, Chrome, Safari).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί αποκλειστικά διαμέσου πλατφόρμας τηλεκατάρτισης και θα είναι συνδυασμός σύγχρονης διδασκαλίας (2 ώρες on-line με εξειδικευμένο εκπαιδευτή) και ασύγχρονη εκπαίδευση, όπου ο εκπαιδευόμενος μπορεί οποιαδήποτε ώρα να έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, ερωτήσεις/απαντήσεις, νομοθεσία, έντυπα Υπουργείων.

Εκπαιδευτές των σεμιναρίων είναι επόπτες Δημόσιας Υγείας, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΦΕΤ καθώς και εκπαιδευτές ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα κληθεί να απαντήσει στο τεστ γνώσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λάβει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση παρακολούθησης, σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.katartisi-pnai.gr και κατά την εγγραφή στην πλατφόρμα.

(Visited 154 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*