Νέα ανακοίνωση από τους υπαλλήλους των Κυκλάδων: «Παραληρηματική η ΜΗ απάντηση της περιφερειακής αρχής»

perifereia aireti ktirio 1
Newsroom
30/04/2020 13:53
 
 
 

 

Επανήλθαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Κυκλάδες, οι οποίοι με νέα ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης ειδικότερα δεν απάντησε σε κανένα από τα θέματα που έθεσαν, δηλαδή το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας, την τήρηση κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας και την ύπαρξη Ιατρού Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «αμετροεπή και παραληρηματική ΜΗ απάντηση», για «ένοχη σιωπή» καθώς και για (αποτυχημένη) προσπάθεια του κ. Χατζημάρκου να αποδομήσει επικοινωνιακά τις θέσεις του Συλλόγου των υπαλλήλων των Π.Ε Κυκλάδων.

Αναλυτικά, η νέα ανακοίνωση με αποδέκτες τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τους επικεφαλείς Παρατάξεων, τους περιφερειακούς συμβούλους, τα μέλη του ΣΥΝΑΝΚ και τα ΜΜΕ με θέμα «Αμετροεπής, παραληρηματική η ΜΗ απάντηση της Περιφερειακής αρχής στα ερωτήματα του Σύλλογου Εργαζομένων Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Ένοχη σιωπή για την Απαράδεκτη και επικίνδυνη μη χορήγηση Προβλεπόμενων Μ.Α.Π και έλλειψη Ιατρού Εργασίας κατά παράβαση Ισχύουσας Νομοθεσίας στις Π.Ε Κυκλάδων»:

Σαν Περιφερειακή αρχή θα περίμενε κανείς, να ανταποκριθείτε σε ένα επίπεδο στοιχειώδους επικοινωνίας και σεβασμού δημοκρατικά θεσμοθετημένων Οργάνων όπως είναι και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και όχι να τους εγκαλείτε (μάλιστα με αναφορές στον Γκέμπελς!) επειδή τόλμησαν (αν είναι δυνατόν!) να ασκήσουν κριτική στην πολιτική σας και να διεκδικήσουν αυτά που προβλέπει η Νομοθεσία. Τι ειρωνεία; Τον Γκέμπελς και τους ομοίους του, που κυνήγησαν όσο τίποτα άλλο την διαφορετική άποψη, την συνδικαλιστική δράση και τα Σωματεία Εργαζομένων, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αφού λοιπόν δεν καταλαβαίνετε ή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, να σας επαναλάβουμε όπως και σε προηγούμενα έγγραφά μας, ότι η πολιτική και οι ενέργειες της κυβέρνησης και των Περιφερειών συνολικά και εν μέσω πανδημίας δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας.
Αυτό αφορά και το επιμέρους, δηλαδή την έγκριση και διάθεση χρημάτων από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες σε πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής.

Σύμφωνα λοιπόν με την με ΑΔΑΨ5ΨΗΟΞΘ6-ΘΞ7 Εγκύκλιο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό
«Κανένα επικοινωνιακό πρόγραμμα των φορέων που υπάγονται στις ως άνω διατάξεις δεν υλοποιείται και καμία σχετική δαπάνη δεν εγκρίνεται εάν προηγουμένως δεν υπάρχει η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης [παρ. 4 άρθρο 3 της ΠΥΣ 50/2015 (Α΄179)».

Με την με ΑΔΑ ΩΑ5Ι46ΜΓΨ7-ΘΝΦ απόφαση του κου Πέτσα, δηλαδή της Κυβέρνησης εγκρίθηκε το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων εξήντα έξι χιλιάδων ευρώ (4.066.000,00€).

Εσείς μας λέτε ότι δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης, δηλαδή δεν είναι η Κυβέρνηση που δίνει τα λεφτά, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Εμείς λέμε ότι είναι και Γιάννης είναι και Γιαννάκης, με λίγα λόγια είναι και Κυβέρνηση και Περιφέρειες μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αν το έγγραφό μας, έφτασε για να χάσετε την ψυχραιμία σας και να χαρακτηρίσετε για μεθόδους Γκέμπελς τους υπογράφοντες, προσπαθώντας επικοινωνιακά την αποδόμηση των θέσεων του Συλλόγου των υπαλλήλων των Π.Ε Κυκλάδων, αποτύχατε οικτρά.

Δεν πέρασε αυτή η επικοινωνιακή – σε πρώτη φάση – απρέπεια.

Επί της ουσίας βέβαια,υποκύψατε και σε άλλο ένα ατόπημα, με την στοχοποίηση στο έγγραφό σας των υπογραφόντων εκπροσώπων του θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης των Υπαλλήλων στις Κυκλάδες.

Εμείς υπογράφουμε και με ονοματεπώνυμο και με την ιδιότητά μας, δεν κρυβόμαστε.
Αλήθεια εσείς γιατί δεν υπογράφετε με το ονοματεπώνυμό σας, αυτήν την παραληρηματική απάντηση;
Και βέβαια δεν απαντήσατε στα θέματα που θέτει σαν υποχρέωσή σας η Νομοθεσία για την τήρηση κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας και την ύπαρξη Ιατρού Εργασίας στην Περιφέρεια ακόμη και μέσω πανδημίας φανερώνοντας την αδιαφορία σας.

Επί της ουσίας καταφέρατε να μην απαντήσετε για άλλη μια φορά σε Τίποτα… Μηδέν σε όλα.
Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις παρεμβάσεις μας αυτές, επιτέλους κάποιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, γνωρίζοντας ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε Ιατρό Εργασίας ούτε σε ΜΑΠ, αλλά ούτε και σε ό,τι προβλέπεται για την Υγιεινή και ασφαλή εργασία. Και φυσικά θα ευαισθητοποιηθούν για όλα τα προβλήματα που θέτουν μέσω του Συλλόγου τους οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Νομό Κυκλάδων.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*