Στον Γιώργο Χατζημάρκο ο συντονισμός των υπηρεσιών για τη διαχείριση της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι

admin
14/09/2015 14:02
 
 
 

Τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στη διαχείριση της νέας προσφυγικής τραγωδίας στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου ανέλαβε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος διέκοψε την περιοδεία του σε νησιά της Περιφέρειας και επέστρεψε χθες εσπευσμένα στη Ρόδο.

Ο συντονισμός ανατέθηκε στον περιφερειάρχη, με κατεπείγον έγγραφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων), στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών, μετά και το νέο τραγικό συμβάν, για το οποίο ο κ. Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Τις τελευταίες ώρες ζούμε μια ακόμη προσφυγική τραγωδία, με τις έρευνες να συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Το Αρχιπέλαγος μας, πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μετετράπη σε υγρό τάφο απελπισμένων ανθρώπων που αναζητούσαν μια καλύτερη τύχη.

Το Αιγαίο και οι απελπισμένοι πρόσφυγες χρησιμοποιήθηκαν για μία ακόμη φορά από αδίστακτους δουλεμπόρους, ως εργαλεία του καλοστημένου εγκληματικού δικτύου τους.

Σε αυτούς τους αδίστακτους εγκληματίες, όλος ο πολιτισμένος κόσμος οφείλει να κηρύξει τον πόλεμο.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον B’ παγκόσμιο πόλεμο και σε αυτές τις ιστορικές στιγμές η Διεθνής Κοινότητα δεν μπορεί πλέον να καθυστερεί την αποφασιστική παρέμβαση της.

Η Σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, πρέπει να βάλει τις βάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση  της κρίσης.

Η Ευρώπη οφείλει τώρα να δείξει ότι είναι μια ήπειρος ενωμένη και να κτίσει σήμερα την νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση στην κατεύθυνση  της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, μαζί και της ασφάλειας, ανακτώντας  τις αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε η Ευρώπη του Διαφωτισμού».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*