Ένα εκατομμύριο ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια στα νησιά για το μεταναστευτικό

admin
10/09/2015 21:18
 
 
 

Την διάθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο θα διοχετευθεί σε δράσεις άμεσης διαχείρισης του οξύτατου μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά που επλήγησαν, καθώς και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό, με σκοπό την αποκατάσταση της εικόνας της Κω ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, αποφάσισε ομόφωνα το περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Κω, με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν το νησί να ανακάμψει και να επουλώσει τις πληγές του, άμεσα αλλά και μεσομακροπρόθεσμα, με το βλέμμα στην τουριστική περίοδο του 2016.

Ο κ. Χατζημάρκος έκανε εκτενή αναφορά σε όλες τις πτυχές και παραμέτρους του προβλήματος, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που ήταν παρόντες για τις προσπάθειες που κατέβαλε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι, μέσα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, είναι κρίσιμης σημασίας για την Κω η ύπαρξη ενός ειδικού προγράμματος διαχείρισης – βελτίωσης της εικόνας του νησιού στο εξωτερικό, το οποίο θα καταρτιστεί σε συνεργασία με τον Δήμο Κω, την Ένωση Ξενοδόχων Κω, το Επιμελητήριο και όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1ον Παραμένουμε σταθεροί στις απαιτήσεις μας για στελέχωση, παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας και υγειονομικό έλεγχο των Σωμάτων Ασφαλείας, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

2ον Ζητάμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετοχή στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που κατευθύνεται στην χώρα μας ειδικά για το μεταναστευτικό, καθώς διαθέτουμε τους διαχειριστικούς μηχανισμούς για άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων.

3ον Προχωρούμε στην εκπόνησης ειδικού προγράμματος τουριστικής προβολής της Κω, ύψους   200.000 ευρώ.

4ον Διεκδικούμε ειδική νομοθετική πρόβλεψη για την στήριξη της αγοράς που πλήττεται.

5ον Διαθέτουμε ποσό 1 εκατ. ευρώ για την κάλυψη όσων δαπανών περιγράφει ο Ν. 4332/15 ΑΡΘΡΟ 10 για την διαχείριση του μεταναστευτικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*