Τοποθέτηση του Γ. Ντουνιαδάκη στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Ευχαριστήριο Ντουνιαδάκη σε όσους ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση
Άκης Αξαόπουλος
08/04/2020 12:46
 
 
 

Η Περιφερειακή αρχή να διεκδικήσει τα αναγκαία κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη είχα ρωτήσει και πήρα απάντηση ότι η Περιφέρεια είχε επιχορηγηθεί από την κυβέρνηση με 265 χιλιάδες, εν όψει της πανδημίας. Το ποσό αυτό αναλώθηκε με τις πρώτες προμήθειες μόνο για τις ανάγκες των Κυκλάδων. Είναι γελοίο! Το υπουργείο έδωσε 265 χιλιάδες σε καιρό πανδημίας, για τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. Δεν ξέρω αν εντωμεταξύ έχει συνεχιστεί η χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το ζήτημα των κλωβών για την αεροδιακομιδή των ασθενών. Με ευθύνη του υπουργείου υγείας υπήρχε μόνο ένας (!) για όλη την Ελλάδα, αν και το κόστος των 60 χιλιάδων νομίζουμε δεν μπορεί να θεωρηθεί απαγορευτικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και με την ευκαιρία αυτή θέλει να τονίσει ότι, όπως θεωρούμε, ο εξοπλισμός όλων των δομών υγείας καθώς και η στελέχωσή τους είναι υποχρέωση της κεντρικής κυβέρνησης. Δεν είναι υποχρέωση της τοπικής διοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Άλλωστε τι άλλο θα πρέπει να φορτωθεί η τοπική διοίκηση και μάλιστα χωρίς την αναγκαία παράλληλη παροχή πόρων από την κυβέρνηση.

Οι συμπολίτες μας – ο λαός- πληρώνει φόρους στο κράτος και εισφορές στα ταμεία και περιμένει από την κυβέρνηση να καλύπτει τις ανάγκες του.

Κυρίες και κύριοι
νομίζουμε ότι η τακτική που ακολουθείται στις μέρες μας εν μέσω πανδημίας, να αναλαμβάνει η Περιφέρεια την προμήθεια εξοπλισμού των Νοσοκομείων και Κέντρων υγείας, θα αποτελέσει μια «γενική δοκιμή» και προετοιμασία, ώστε κάποια στιγμή να νομοθετηθεί η ανάθεση της σχετικής ευθύνης πάγια στους Δήμους ή στις Περιφέρειες. Θα συμβεί φοβούμαστε, το ίδιο με την περίπτωση των σχολείων, που ανατέθηκαν στους δήμους χωρίς να τους δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Έμεσα η κυβέρνηση ώθησε τους δήμους να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Με τον τρόπο αυτό όμως οι πολίτες φορολογούνται διπλά και από την εφορία και από τους δήμους.

Προτείνουμε, όλοι μας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσης προτείνουμε η Περιφερειακή αρχή να διεκδικήσει τα αναγκαία κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι στη συνέχεια θα μπορέσει να διατηρήσει τη δυνατότητα εκτέλεσης έργων που αφορούν την ασφάλεια του λαού, που είναι αρμοδιότητά της.

Με αυτό το σκεπτικό η Λαϊκή Συσπείρωση, για μια ακόμα φορά, θα ψηφίσει θετικά τις δαπάνες (θέματα 1 & 2) που προτείνονται για σήμερα 8/4/20, μόνο και μόνο επειδή η κατάσταση είναι έκτακτη και οι προμήθειες επείγουσες, όπως για παράδειγμα οι κλωβοί για τις αεροδιακομιδές, που είναι αναγκαίοι για το λαό των νησιών.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*