Νέα ανακοίνωση Γερονικόλα με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη: «Ξεπεράσατε κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας»

Newsroom
08/04/2020 12:25
 
 
 

 

Επανέρχεται ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γερονικόλας, ο οποίος εξέδωσε νέα, αιχμηρή ανακοίνωση με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται, με τον κ. Γερονικόλα να καταλογίζει στον κ. Χατζημάρκο εμπάθεια χωρίς όρια και πολιτική αμετροέπεια. Ο περιφερειακός σύμβουλος υποστηρίζει ότι δεν πήρε ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε σχετικά με τις δράσεις στον τομέα της Υγείας στα νησιά και καλεί τον Περιφερειάρχη να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για τον συγκεκριμένο τομέα, θέτοντας τον ως πρώτη προτεραιότητα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Γερονικόλα:

Το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης που εξέδωσε, κατά παραγγελία σας, το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας δικαιώνει στο έπακρο όσα διαχρονικά σας καταλογίζονται για την εμπάθεια χωρίς όρια που επιδεικνύετε σε όσους σας ασκούν τεκμηριωμένη και εποικοδομητική κριτική.

Σ’ ένα κείμενο γεμάτο αμετροέπεια και φτηνούς χαρακτηρισμούς, αυτή τη φορά ξεπεράσατε κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας. Τα στοιχεία της καταγγελίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, για τις υπέρογκες δαπάνες της Περιφέρειας για την επικοινωνία σε σχέση με την υγεία, τάραξε εσάς κ. Περιφερειάρχα. Εκνευριστήκατε τόσο από τα ερωτήματα, που δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο πίσω από το εικονικό προφίλ με τα ανούσια Δελτία Τύπου και τις στημένες φωτογραφήσεις.

Δεν διστάσατε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε ως ειρωνικό λογοπαίγνιο τον κορωνοϊό που απειλεί το σύνολο του πλανήτη με καταγεγραμμένους ήδη χιλιάδες νεκρούς. Δεν είχατε την ευαισθησία να αντιληφθείτε ότι την ίδια ώρα που στο τόπο μας έχουμε ήδη κρούσματα και μάλιστα ένας συμπολίτης μας, επί χρόνια πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην Υπουργός Υγείας, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός δίνει μάχη για τη ζωή του, δεν μπορείτε να γράφετε πολιτικούς αστεϊσμούς για έναν από τους φονικότερους ιούς που καταγράφει η ιστορία.

Η πολιτική αμετροέπεια σας δεν κρύβεται, και επηρεασμένος προφανώς από την παραμονή της υπεύθυνης του γραφείου σας στην Αγγλία εν μέσω πανδημίας, εμπλέξατε στις απαξιωτικές ειρωνείες σας και τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου που από εχθές το μεσημέρι βρίσκεται στην εντατική.

Επειδή όμως ούτε η ευαισθησία αποτελεί προτέρημα σας, κορυφώσατε την ειρωνεία με υποτιμητικά σχόλια περί ψυχικής υγείας λόγω του εγκλεισμού και καραντίνας, την ώρα που δεν υπάρχει οικογένεια στη χώρα που να μην ανησυχεί για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Δεν υπάρχει ένας πολίτης που να μην έχει επηρεαστεί η ζωή του και η καθημερινότητα του και να μην ανησυχεί για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που θα μας βρει όλους την επόμενη ημέρα.

Αν αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεστε εσείς την σοβαρότητα της κρίσης του κορωνοϊού και το δημόσιο διάλογο, λυπούμαι αλλά δεν θα σας ακολουθήσω στον ολισθηρό δρόμο που έχετε επιλέξει. Εγώ θα συνεχίσω να θέτω πολιτικά ερωτήματα. Αυτή είναι η πραγματική μου ευαισθησία για την κρίση του κορωνοϊού και την δοκιμαζόμενη κοινωνία στα νησιά μας.

Επί της ουσίας δεν απαντήσατε στα ερωτήματα μου. Ειδικότερα δεν απαντήσατε στο καίριο ερώτημα, αν το υπέρογκο ποσό που διαθέτετε για τις δράσεις, όπως διατείνεσθε, της Περιφέρειας, είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσό που διατέθηκε εκτάκτως λόγω πανδημίας για την υγεία, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Καταφύγατε και πάλι στη συνήθη τακτική της αριθμολαγνείας, της απαρίθμησης των προϋπολογισμών και της οικειοποίησης έργων του ΕΣΠΑ που σχεδίασαν και υλοποίησαν τρίτοι φορείς (Νοσοκομεία, ΔΥΠΕ, ΕΚΑΒ) που υπάγονται στο εκάστοτε Υπουργείο Υγείας.

Υποτιμάτε τους πολίτες αποκρύπτοντας ότι όλα τα έργα στον Τομέα Υγείας υλοποιούνται από τους αρμόδιους φορείς υγείας στα νησιά μας και όχι από την Περιφέρεια, την οποία απλά τα Υπουργεία χρησιμοποιούν ως αγωγό διοχέτευσης κονδυλίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποπροσανατολισμού των συμπολιτών μας, είναι ότι χωρίς καμία συστολή στην υποτιθέμενη απάντηση σας, παρουσιάσατε τάχα ως δική σας δράση, πρωτοβουλία και επίτευγμα την εφαρμογή τηλεϊατρικής «DrButton». Ωστόσο, πρόκειται για μία ιδιωτική χορηγία και στις 13 Περιφέρειες της Χώρας όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς συλλόγους. Οι αποδείξεις περί τούτου βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ίδιας της εταιρίας και σε δημοσίευμα της Εφημερίδας Ναυτεμπορικής που σας διαψεύδει. (https://m.naftemporiki.gr/story/1578242/dr-button-dorean-upiresies-tileiatrikis).

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό επιχειρείτε να θολώσετε τα νερά αναφέροντας την δαπάνη για την χρηματοδότηση πάλι από το ΕΣΠΑ του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (Ε.ΔΙ.Τ.) που υλοποιείται από την 2η ΥΠΕ για να πείσετε ότι τάχα σας ενδιαφέρουν η χρήση της τηλεϊατρικής και οι νέες τεχνολογίες.

Εσείς που για να γίνει μία τηλεδιάσκεψη έπρεπε να φτάσουμε μετά από 6,5 χρόνια διοίκησης της πιο νησιωτικής περιφέρειας της Ευρώπης, στην κρίση του κορωνοϊού ώστε λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης να υποχρεωθείτε να αξιοποιήσετε λογισμικό που διατίθεται στο διαδίκτυο.

Εσείς που δεν αξιοποιήσατε το ΚΕΚ Γεννηματά για να εκπαιδευτεί το προσωπικό των δημόσιων φορέων της Περιφέρειας και οι νησιώτες, στις νέες τεχνολογίες, στην χρήση ψηφιακών εγγράφων και στην χρήση της τηλεδιάσκεψης, ως και της τηλεϊατρικής.

Εσείς που παρότι το καταστατικό του ΚΕΚ Γεννηματά ορίζει στους στόχους του τα σεμινάρια κατάρτισης στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας με την απαιτούμενη πιστοποίηση, δεν συνεργαστήκατε με τους ιατρικούς συλλόγους, τα σωματεία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τις διοικήσεις τους για να γίνει κάποια σχετική δράση παράλληλα και σε ενίσχυση του Ε.ΔΙ.Τ.

Αντίθετα σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΚ Γεννηματάς για το 2020, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού δεσπόζουν τα σεμινάρια εκμάθησης πλεξίματος κουρτίνας με την τεχνική «Μακραμέ» και τμήματα Αγιογραφίας Αρχάριων και Προχωρημένων.

Μάλλον αυτά τα τμήματα δημιουργήθηκαν κυρίως για τις ανάγκες των συνεργατών σας προκειμένου να υφαίνουν κουρτίνες συσκότισης και για την στρατιά των δημοσιογράφων που σας προσφέρουν τις υπηρεσίες Αγιογραφίας και λιβανίσματος το πρωί στην Περιφέρεια και το απόγευμα στα μέσα που εργάζονται.

Αντιπαρέρχομαι τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σας και επανέρχομαι στο ζητούμενο.

Σας καλώ εκ νέου από τούδε και στο εξής, και καθ’όλη την διάρκεια της θητείας σας, να επιδείξετε την πολιτική γενναιότητα και να θέσετε ως απόλυτη προτεραιότητα της Περιφέρειας τη Δημόσια Υγεία, δαπανώντας περισσότερα σε αυτόν τον τομέα.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ: «Αντί να επενδύετε στις υποδομές, φτιάχνετε κουρτίνες Μακραμέ».

(Visited 96 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*