Τι απαντά η Περιφέρεια στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος στα περί «επικοινωνιακής προβολής αντί υγείας»

Newsroom
06/04/2020 12:24
  •  
  •  
  •  

 

Να ανακαλέσει «όσα ψευδή και συκοφαντικά» της καταλογίζει σχετικά με τις δαπάνες για «επικοινωνιακή προβολή» καλεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφερειακή Αρχή, η Ομοσπονδία «προπαγανδίζει κατά των Περιφερειών με την δημιουργία ψευτοδιλημμάτων» και ταυτόχρονα προσπαθεί να εμφανίσει τους Περιφερειάρχης «ως εχθρούς του δημοσίου συστήματος υγείας», ειδικά σε αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο που διανύουμε.

Η Περιφέρεια καταλογίζει λαϊκισμό και συκοφαντία στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος και παραθέτει συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία για να αντικρούσει την ανακοίνωση της τελευταίας, προειδοποιώντας την μάλιστα με χρήση ένδικων μέσων, αν δεν προβεί σε αποκατάσταση της αλήθειας με τη δημοσιοποίηση των ορθών στοιχείων

Αναλυτικά, η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής:

Με θλίψη διαπιστώνουμε την εντυπωσιακή ευκολία με την οποία η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, δηλαδή εκείνοι οι οποίοι όφειλαν να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα των Περιφερειών, υιοθετούν την εύκολη όσο και επικίνδυνη, λόγω συγκυρίας, τακτική της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, του λαϊκισμού και της συκοφαντίας, με στοιχεία που, όσον αφορά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι ψευδή και σε κάθε περίπτωση, αποτέλεσμα – ηθελημένης ή μη – άγνοιας.

Με τον «πιασάρικο» τίτλο «Δεκάδες εκατομμύρια για την επικοινωνιακή πολιτική των Περιφερειών – Τα εκατομμύρια ρέουν… αλλά όχι για την υγεία του λαού», η Ομοσπονδία κάνει αυτό ακριβώς που η ίδια καταγγέλλει: Προπαγανδίζει κατά των Περιφερειών, με την δημιουργία ψευτοδιλημμάτων, του τύπου «επικοινωνιακή προβολή αντί υγείας», παράλληλα με την προσπάθεια να εμφανιστούν οι Περιφερειάρχες ως εχθροί του δημοσίου συστήματος υγείας, σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε τα πραγματικά στοιχεία, εκείνα τα οποία η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, αν την ενδιέφερε η αλήθεια και όχι η διαστρέβλωσή της, θα έπρεπε να είχε αναζητήσει, ως όφειλε, για λόγους ουσίας και δεοντολογίας, πριν καταλογίσει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δαπάνες δήθεν επικοινωνιακής προβολής, ύψους 4.066.000€.

Τα 4.066.000€ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αφορούν:
α) Όλες τις δράσεις και τα εργαλεία για την τουριστική πολιτική της πρώτης στην Ελλάδα τουριστικής Περιφέρειας (3.085.000€).

Μεταξύ αυτών: 18 εκθέσεις, 8 road shows σε νέες αγορές, ψηφιακά εργαλεία, fam trips, μελέτες κτλ για όλα τα νησιά Κυκλάδων και Δεδεκανήσου.
Από τα 3.085.000€ του Τουρισμού, 1.200.000€ προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τα οποία πρόσφατα εγκρίθηκε η διενέργεια του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή.

β) Δράσεις του Πρωτογενούς Τομέα, ύψους 981.000€.

Σε αυτές περιλαμβάνονται: 15 εκθέσεις Ελλάδας και εξωτερικού, παραγωγή βίντεο την σύνδεση τουρισμού με την γαστρονομία κτλ. και έρχονται αμέσως μετά την χρονιά που το Νότιο Αιγαίο υπηρέτησε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

Κατά συνέπεια, το ποσό που αναφέρεται ψευδώς και με τόνο υποτιμητικό ως «επικοινωνιακή προβολή» της Περιφέρειας, με τη μομφή μάλιστα της κακής ιεράρχησης και προτεραιοτήτων, αφορά σε δράσεις που στηρίζουν τους μοναδικούς κλάδους που κινούν την οικονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ειδικά δε όσον αφορά στον τουρισμό, κινεί συνολικά την οικονομία της χώρας, καθώς αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι του ΑΕΠ της. Δράσεις των οποίων η ανάγκη και ο έγκαιρος προγραμματισμός τους είναι πλέον περισσότερο επιβεβλημένος από κάθε άλλη φορά, στη μάχη για την ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όταν η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν.


Όσον αφορά στον κρίσιμο τομέα της υγείας, όπου η Ομοσπονδία παρουσιάζει τους Περιφερειάρχες ως πολέμιους του δημοσίου συστήματος υγείας, οι δαπάνες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την στήριξή του, τόσο από ίδιους πόρους, όσο και μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», καταρρίπτουν με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, μύθους και ιδεοληψίες.

Προς ενημέρωση της Ομοσπονδίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα 9.200.000€ για την αγορά εξοπλισμού νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, και Περιφερειακών Ιατρείων στα νησιά της.

*Έχει χρηματοδοτήσει την προμήθεια 38 ασθενοφόρων για την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ σε μικρά και μεγάλα νησιά της Περιφέρειας.
*Έχει θεσπίσει οικονομικά κίνητρα, αποκλειστικά από ίδιους πόρους , για την χρηματοδότηση 75 γιατρών που υπηρετούν στα νησιά.
*Στο παραπάνω ποσό, προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες 1.700.000€ για την κάλυψη αναγκών του δημοσίου συστήματος υγείας και την ενίσχυσή του στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά, άνω των 12 εκατ. € έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην υγεία, μέσα από την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος να ανακαλέσει όσα ψευδή και συκοφαντικά καταλογίζει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση αποκατάστασης της αλήθειας, αν δεν θέλει να της αποδοθεί επικίνδυνος λαϊκισμός και ο χαρακτηρισμός του συκοφάντη.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν θα διστάσει να προσφύγει σε ένδικα μέσα κατά των συκοφαντών της, για την προάσπιση της αλήθειας, που σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, αναδεικνύεται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

*Στις φωτογραφίες ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος κατά την παράδοση στις 27/03/2020, τριών θαλάμων απομόνωσης (Ιsolation Βoxes) στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου. Το κόστος προμήθειας των θαλάμων καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 59 times, 1 visits today)