Σε τροχιά υλοποίησης πέντε ακόμη υδατοδρόμια σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου

admin
27/08/2015 12:47
 
 
 

Τις αποφάσεις ανάθεσης των μελετών και της αδειοδότησης για τα υδατοδρόμια της Ρόδου, της Σύμης, του Καστελόριζου, της Καρπάθου και της Χάλκης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ήδη έχουν ήδη υπογραφεί από τον περασμένο Απρίλιο, οι αντίστοιχες αποφάσεις και για τα υδατοδρόμια της Αμοργού, της Καλύμνου, της Λέρου, των Λειψών και της Μήλου, με τις διαδικασίες να προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις προκειμένου τα πρώτα υδατοδρόμια στο Νότιο Αιγαίο να λειτουργήσουν εντός του 2016 και να διαμορφώσουν νέα δεδομένα στον τομέα των μεταφορών, κυρίως για τα μικρά νησιά.

Σκοπός της Περιφέρειας είναι να κατασκευαστούν υδατοδρόμια σε όσο γίνεται περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όπου, λόγω του πολυνησιακού χαρακτήρα τους, η χρήση υδροπλάνων είναι απολύτως αναγκαία, για την καλύτερη κάλυψη των πάγιων μεταφορικών αναγκών των μόνιμων κατοίκων. Ταυτόχρονα, η ίδρυση υδατοδρομίων αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Περιφέρειας για τη στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενώ δημιουργείται κι ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με εξαιρετικά οφέλη, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*