Σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συμμετείχε ο Εντεταλμένος Τουρισμού Δωδεκανήσου

Newsroom
24/03/2020 9:22
  •  
  •  
  •  

 

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης Δωδεκανήσου Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την επιδημία του κορωνοϊού τόσο οι τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που πρέπει να γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε η επόμενη μέρα να βρει την χώρα μας έτοιμη να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Στην τηλεδιάσκεψη έκδηλος ήταν ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι, γι’ αυτό και κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι πρωτοβουλίες θα αναληφθούν από την κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, αλλά και σε επίπεδο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ενώ θα τεθούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Στόχος των πρωτοβουλιών αυτών θα είναι η αποτελεσματική προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποτύπωσε και περιέγραψε όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των εποχιακών που προήλθαν από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, στην βαριά βιομηχανία της χώρας.
Ειδικότερα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Προτεραιότητα όλων μας αποτελεί η ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊοϋ. Αναφορικά με τον τουρισμό, επικροτούμε τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, για την στήριξη των εποχιακών εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την εξάπλωση του ιού. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, είναι θετικό που η κυβέρνηση προχωρά έγκαιρα τη διαδικασία της αποζημίωσή τους. Για τις επιχειρήσεις κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους αλλά και τη διατήρηση της ικανότητάς τους, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

(Visited 49 times, 1 visits today)