Συνάντηση εργασίας Χ. Κόκκινου με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

admin
20/08/2015 12:55
 
 
 

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνάντηση με τον κ. Μαυρόπουλο, ο κ. Κόκκινος ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά σε επίπεδο πυροπροστασίας, αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που αντιμετωπίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ επανέλαβε και την πρόταση να υπάρξει επιμόρφωση των στελεχών της πολιτικής προστασίας, καθώς και ενημέρωση, ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Επίσης, επισήμανε το δύσκολο έργο που επιτελούν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη περιοχή μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρόπουλος ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ότι οι διαθέσιμοι πόροι είναι ελάχιστοι, κάτι που καθιστά δύσκολη την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν για την πολιτική προστασία. Ωστόσο, έκανε γνωστό ότι τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν την οργάνωση και λειτουργία Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τη διαρκή διαβούλευση με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης (ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ).

Τέλος, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στις αρχές Οκτωβρίου να οργανωθεί εκδήλωση για θέματα πολιτικής προστασίας στη Δωδεκάνησο.

 

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*