Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις

xatzimarkos portraito grafeio
Άκης Αξαόπουλος
10/03/2020 14:28
 
 
 

 

Χωρίς κανένα κρούσμα στο Νότιο Αιγαίο, τα μέτρα λαμβάνονται για λόγους προληπτικούς και προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνει την αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με συμμετοχή κοινού άνω των χιλίων (1000) ατόμων, μετά τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων του Υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι κανένα κρούσμα δεν έχει εμφανιστεί στο Νότιο Αιγαίο και ότι τα μέτρα λαμβάνονται για λόγους προληπτικούς και προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τα μέτρα πρόληψης που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού, είναι τα κατωτέρω:
1. Ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε εσωτερικό ή εξωτερικό, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν ασθενείς άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον ιατρό τους. 

2. Αναστολή των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα 10.3.2020 έως και 24.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην οποία από 9.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
3. Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, στις οποίες συναντήσεις και συναθροίσεις οι εμπειρογνώμονες συστήνουν να εξετάζεται το ενδεχόμενο τηλε-διάσκεψης. Ως παράδειγμα, αναφέρονται τα δημοτικά συμβούλια.
4. Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.
5. Αναστολή οπιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
6. Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
7. Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.
8. Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
9. Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς εώς και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.

Τα μέτρα ισχύουν από τις 9 Μαρτίου θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.
Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

(Visited 133 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*