Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου με αφορμή τον κορωνοϊό: «Κανένα νησί αθωράκιστο στον τομέα της υγείας»

Newsroom
06/03/2020 17:47
 
 
 

 

Να ενημερωθεί από τον Περιφερειάρχη για την ετοιμότητα των υπηρεσιών και των υποδομών στα νησιά της Περιφέρειας αναφορικά με την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Γιάννης Ντουνιαδάκης κατά την σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Κάτι που τελικά δεν έγινε, παρά την αρχική θετική ανταπόκριση.
Από την πλευρά του, ο κ. Ντουνιαδάκης τόνισε ότι – αυτή την στιγμή – πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νησιωτών, λαμβάνοντας υπόψη και την κύρια παραγωγική δραστηριότητά τους που είναι ο τουρισμός.

Επισήμανε ακόμη, ότι πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα τόσο η τοπική διοίκηση, όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι των νησιών, ζητώντας από την κυβέρνηση την λήψη όλων εκείνων των μέτρων που είναι απαραίτητα για την θωράκιση της υγείας στα νησία, δεδομένου ότι 1ον η υποστελέχωση όλων των δομών υγείας στο Νότιο Αιγαίο είναι τραγική και 2ον η δυσκολία στις συγκοινωνίες των νησιών (κυρίως των μικρών με τα μεγάλα όπου υπάρχουν νοσοκομεία), δημιουργεί μια σχεδόν εκρηκτική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Ντουνιαδάκη:
*«Δεν αποτελούν λύση οι μετακινήσεις του προσωπικού από νησί σε νησί και από μονάδα σε άλλη μονάδα που εφαρμόζουν συστηματικά οι υγειονομικές περιφέρειες του κράτους για να αποφύγουν το “κόστος” των προσλήψεων. Η πρακτική αυτή έχει αποδειχθεί ότι μισοκλείνει μια “τρύπα” και ανοίγει μια άλλη εξίσου επικίνδυνη».
*Τα μέτρα κοροϊδία που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Ουσιαστικά “αποθεώνουν” την ατομική ευθύνη και δεν ανακουφίζουν τους εργαζόμενους υγειονομικούς, που ξεπερνούν τα φυσικά όρια αντοχής τους για να προσφέρουν σωστά τις υπηρεσίες τους».

Για τους παραπάνω λόγους, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου ζήτησε:
*Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
*Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.
*Να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις για την πρόληψη-αντιμετώπιση εξάπλωσης του ιού.
*Κανένα νησί να μη μείνει αθωράκιστο στο τομέα της υγείας.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*