100.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια για την κάλυψη άμεσων και επειγουσών αναγκών προσφύγων και μεταναστών

admin
12/08/2015 13:22
 
 
 

Την διάθεση ποσού 100.000 ευρώ για την κάλυψη των έκτακτων και επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, λόγω της αλματώδους αύξησης των μεταναστευτικών ροών, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνήλθε εκτάκτως σήμερα, λόγω του κατεπείγοντος του ζητήματος.

Το παραπάνω ποσό θα διατεθεί κυρίως σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Τήλο, αλλά και οπουδήποτε αλλού παραστεί ανάγκη, για την κάλυψη αναγκών προσωρινής στέγασης, σίτισης, άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξασφάλισης ειδών πρώτης ανάγκης και μεταφοράς από τα σημεία άφιξης προς τις προσωρινές εγκαταστάσεις φιλοξενίας και μετά από αίτημα των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών. Επίσης, μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής Αστυνομίας και Λιμενικού.

Η απόφαση που ελήφθη σήμερα αφορά στο σύνολο του ποσού που υπάρχει στον κωδικό των εκτάκτων αναγκών, με τη δέσμευση της περιφερειακής αρχής για ενίσχυση των σχετικών κωδικών, μετά από επικοινωνία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η – από κοινού – χρηματοδότηση των λύσεων που προωθεί η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η διάθεση του ποσού των 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γίνεται κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 10, του άρθρου 14, του νόμου 4332/15 της 9ης Ιουλίου 2015, ο οποίος ψηφίστηκε μετά από αίτημα του κ. Χατζημάρκου προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια να εκτελέσει δαπάνες, στην κατεύθυνση της ανακούφισης των νησιών από τις ασφυκτικές καταστάσεις που έχει δημιουργήσει η έξαρση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και των προσφύγων.

(φωτό: dimokratiki.gr)

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*