Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Γ. Κρητικού με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μ. Κόνσολα

Άκης Αξαόπουλος
09/02/2020 15:09
 
 
 

 

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννης Κρητικός, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για θέματα αρμοδιότητάς του.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι επικείμενες αλλαγές που αναβαθμίζουν τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και το επίπεδο σπουδών.
Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση για την πρόταση που παρουσίασε ο κ. Κόνσολας για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ταυτότητας της Κω. Μια πρόταση που απαιτεί συνέργειες και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από φορείς της κυβέρνησης, τον Δήμο Κω και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Κρητικός ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και για την ιδιαίτερη σημασία που έμπρακτα δίνει σε θέματα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι επικείμενες αλλαγές θα αναβαθμίσουν συνολικά το τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας. Τόνισε τα εντυπωσιακά ρεκόρ που πέτυχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού (πρώτη σε έσοδα και αφίξεις) κατά το 2019 και ανέφερε την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (προγραμματική σύμβαση 500.000 €) για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ταυτότητας της Κω. Τέλος, αφού συνεχάρη τον κ. Κόνσολα για τις πρωτοβουλίες του, δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει την προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε: ”Είχαμε σήμερα μια πολύ παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε για τις αλλαγές που θα αναβαθμίσουν την τουριστική εκπαίδευση και θα στηρίξουν τον τουρισμό, που αποτελεί τον κυριότερο μοχλό ανάπτυξης της χώρας μας, και εξετάσαμε προτάσεις για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ταυτότητας της Κω. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ρόλος του Τομέα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Περιφέρειάς Νοτίου Αιγαίου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μαζί.”

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*