Τα τοπικά προϊόντα, «όπλα» στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας

admin
04/08/2015 22:00
 
 
 

Συντονισμένη προσπάθεια ως προς την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη τους ως συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών για την ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού καταβάλλει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης συναντήθηκε με τα στελέχη του Περιφερειακού Γραφείου Ν. Αιγαίου του ΣΕΤΕ Δώρα Αναστασιάδη και Κυριάκο Ερίνη, με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΣΕΤΕ για την καταγραφή και προβολή των τοπικών προϊόντων, ενώ τονίστηκε και το αυξημένο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί για τη γαστρονομία, τον οινοτουρισμό, τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα, ως εμπειρίες του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

Αποτύπωση των τοπικών προϊόντων

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την έναρξη της διαδικασίας αποτύπωσης των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας και ζήτησε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αυτά, τους τοπικούς παραγωγούς, τα προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Η αποτύπωση αυτή έχει ως στόχο την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό με κάθε δυνατό τρόπο του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας και των κατά τόπους προορισμών, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Περιφέρειας και της δημιουργίας του Οδικού Χάρτη Δράσεων για το Νότιο Αιγαίο που προετοιμάζει ο ΣΕΤΕ, το Ινστιτούτο του (ΙΝΣΕΤΕ) και η Marketing Greece.

Η καταγραφή αυτή, σε επόμενο στάδιο, θα αποτελέσει τη βάση και για τον σχεδιασμό ενός ευρύτερου έργου, για τη διασύνδεση πρωτογενή και τριτογενή τομέα.

(φωτό: athinorama.gr)

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*