Στην 28η Agrotica 2020 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
30/01/2020 13:27
 
 
 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 28η Agrotica 2020, η οποία ξεκινά σήμερα τις εργασίες της στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στην Agrotica 2020 το παρών θα δώσουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης, οι Υφυπουργοί κ. Σκρέκας και κα Αραμπατζή, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου. Η θεματολογία της 28ης Agrotica αφορά στην νέα Κεντρική Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), την νέα ευρωπαϊκή πολιτική για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στον πρωτογενή τομέα, καθώς και στις στρατηγικές συνεργασίες για την ελληνική γαστρονομία.

Μάλιστα, το Σάββατο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σχετική εκδήλωση για τις προαναφερόμενες συνεργασίες, η οποία συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο και την ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» με τις εξής θεματικές: 1) «Κτίζοντας την Στρατηγική της Ελληνικής Γαστρονομίας για το μέλλον», 2) «Ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας μέσω συστημάτων Πιστοποίησης», 3) «Η συνεισφορά των Τοπικών Προϊόντων στην προώθηση του Γαστροτουρισμού: η περίπτωση του Ελληνικού Οίνου στην προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας», 4) Βιωματικό Εργαστήρι Ελληνικών Προϊόντων και Οίνων και 5) Γευσιγνωσία Τοπικών Προϊόντων.

Στην ημερίδα για την γαστρονομία ο κ. Ζαννετίδης θα μιλήσει για την πολιτική που άσκησε η Περιφέρεια, για την επιμονή στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, την προσπάθεια ενημέρωσης των παραγωγών για να επεκτείνουν την δραστηριότητα τους σε τυποποίηση των εκλεκτών προϊόντων τους και για την συμβολή της τοπικής γαστρονομίας στον τουρισμό. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Γαστρονομική Περιφέρεια για το 2019 επηρέασε την αγροτική πολιτική, η οποία ξεκίνησε να συνδυάζει τον πρωτογενή τομέα με την γαστρονομία και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, καταστρώνοντας νέα σχέδια αγροτικής πολιτικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην συζήτηση για την συνεισφορά των τοπικών προϊόντων στην προώθηση του γαστροτουρισμού και την περίπτωση του ελληνικού οίνου στην προώθηση της γαστρονομίας εισηγήτρια θα είναι η γνωστή οινοπαραγωγός από την Κω κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου (Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και Επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό).

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*