Χ. Κόκκινος: “Δεν τρομοκρατούμαι από κανένα και δεν χρωστάω σε κανένα…”

admin
31/07/2015 7:57
  •  
  •  
  •  

Δεν έχουν τέλος οι ανακοινώσεις-απαντήσεις που διαδοχικά στέλνουν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι κ.κ. Χατζημάρκος και Κόκκινος.

Σειρά είχε τώρα ο Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση και θέλησε να απαντήσει στο “παραλήρημα-κατάντημα” , όπως το χαρακτήρισε, του περιφερειάρχη που “κρύβει την αλήθεια, μετατρέπεται σε υβριστή του και τορπιλίζει τον θεσμό του χωρικού αντιπεριφερειάρχη”.

Ο κ. Κόκκινος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τίποτα από αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Χατζημάρκος δεν ισχύει και τονίζει ότι η διαρκής “υποβάθμιση” του οφείλεται στο γεγονός ότι στέκεται “εμπόδιο” στον “αυταρχικό σχεδιασμό” του.

 

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Κόκκινου:

Καμαρώστε το κατάντημά του κ. Χατζημάρκου… κρύβει την αλήθεια και μετατρέπεται σε υβριστή. Το παραλήρημα του κ. Χατζημάρκου δεν έχει τέλος… Προκαλεί εμένα, την κοινή λογική και τους νησιώτες μας.

Αντί να απαντήσει αναλυτικά σε συγκεκριμένα ερωτήματα (που γνωρίζει ότι δεν είναι μόνο δικά μου) και του απηύθυνα με ευγένεια, συνεχίζοντας την τακτική του «Σουλτάνου του Αιγαίου» αφορίζει, δεν λέει την αλήθεια και μετατρέπεται σε υβριστή μου και «τορπιλίζει» τον θεσμό του χωρικού αντιπεριφερειάρχη που υπηρετώ.

Επειδή δεν ισχύει τίποτα από αυτά που με παρορμητισμό και εμπάθεια μου αποδίδει και επειδή ενδεχομένως είμαι εμπόδιο στον αυταρχικό σχεδιασμό του, έχω την δύναμη και την ψυχραιμία, τα επιχειρήματα και την γνώση για να του απαντήσω (σε αντίθεση με τον ίδιο).

 

Α) Του ζήτησα στοιχεία για τα υδατοδρόμια και τις Προγραμματικές Συμβάσεις. Γιατί δεν τα έχει δώσει να ικανοποιήσει το ερώτημα; Δεν «υπονόησα» κάτι… ευθέως τον ρώτησα. Αυτός δεν απαντά συγκεκριμένα και εκθέτει τον εαυτό του σε κάθε πολίτη!!!

 

Β) Η αποτελεσματικότητά μου και η συνεργασία μου δεν κρίνεται με τον αυθαίρετο, αλαζονικό και εγωιστικό λόγο που διέπει τον κ. Χατζημάρκο. Άλλωστε κ. Χατζημάρκο ο καθένας έχει την πορεία του για την οποία με προκαλεί και θα μιλήσουμε άλλη φορά και αμφιβάλλω αν θα απαντήσει και τότε επί της ουσίας. Επίσης οι κατηγορίες έχουν σημασία από ποιους προέρχονται, ποια είναι τα κίνητρά τους, ποιες είναι οι δεσμεύσεις τους και ποιος ο χαρακτήρας τους…

Ρεσιτάλ αναπόδεικτων στοιχείων και κρεσέντο παραπληροφόρησης είναι μέχρι τώρα οι δηλώσεις του.

 

Γ) Το ποιος «σκηνοθετεί» καταστάσεις και «παρακωλύει» έργο το ξέρω καλά εγώ, που δεν έχω ειδικό συνεργάτη στο γραφείο μου, που με δυσκολία περνούν προς έγκριση προτάσεις μου στην οικονομική επιτροπή, που αποκλείομαι από εισηγητής θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αντιμετώπισα «περίεργα ζητήματα» και στην Αναπτυξιακή Εταιρία της ΠΝΑ, που δεν καλούμαι σε συλλογικές διαδικασίες όπου αναφέρεται στο όνομά μου γιατί φοβάται τον διάλογο μαζί μου…

 

Δ) Προτρέχει και κρύβει την πραγματικότητα γι’ αυτά που λέει για την Αναπτυξιακή Εταιρία ΠΝΑ. Θα λάβει αναλυτικά σύντομα απαντήσεις και εκεί θα δούμε ποιος θέλει να «εκδικηθεί» ποιόν και τι τρόπους χρησιμοποιεί…

 

Ε) Αν εννοεί στους «καταδικασμένους» το πρόσωπό μου τον ενημερώνω ότι στους πολιτικούς διωγμούς που υπέστην βγήκα αλώβητος και το δικό μου ποινικό μητρώο είναι λευκό. Εύχομαι να τελειώσει την θητεία του ως Περιφερειάρχης διατηρώντας το μητρώο του λευκό…

 

ΣΤ) Όσον αφορά για τον ειδικό συνεργάτη μου (;) τον οποίον εσχάτως έλαβε υπό «την προστασία του» τον καλώ και πάλι να τον απαλλάξει από το γραφείο μου (που ούτως η άλλως δεν πατά και δεν προσφέρει υπηρεσίες) και από την στιγμή που με κατηγορεί ότι εγώ τον «επέλεξα», ενώ ο ίδιος έχει «την εμπλοκή – δικαίωμα» της υπογραφής ας το κάνει πράξη και ας μην καθυστερεί και εμποδίζει την λειτουργία του γραφείου μου. Του έκανα άλλωστε προτάσεις που μπορεί να τον αξιοποιήσει. Αν καθυστερήσει πολύ θα του φέρω και συγκεκριμένα παραδείγματα έμμισθων συνεργατών του που ίσως ανήκουν και στην κατηγορία αυτών που «συνεργάζονται» με αυτόν και όχι με μένα… και κάποιοι εξ αυτών «επιστρατεύονται» για να με κατηγορήσουν…

 

Ζ) Αν κάποιος θέλει να πάει στην δικαιοσύνη όπως «λεονταρίζουν» κάποιοι ας το κάνουν, απλά να θυμούνται το ρητό «λαγός την φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του»…

 

Υ.Γ. Επειδή βρίσκομαι στην Λαχανιά όπου μόλις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και επειδή δεν βλέπω τον κ. Χατζημάρκο (όπως δεν τον είδα και στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ρόδο, στις δύο συνεδριάσεις του ΣΟΑΠ και ας κλήθηκε, ούτε στις πλημμύρες του Οκτωβρίου αλλά επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του «Σουλτάνου» δεν έχει καταδεχθεί να δει την ταπεινότητα μου επί έξι μήνες για υπηρεσιακά θέματα) αφιερώνομαι στο καθήκον μου και τον αφήνω να συνεχίσει το παραλήρημα του.

 

Υ.Γ.2. Επαναλαμβάνω για την Αναπτυξιακή Α.Ε. θα τα πούμε προσεχώς όπως και για εισιτήρια, ταξίδια και πολλά άλλα θέματα της ΠΝΑ που θα έχουν ενδιαφέρον και θα δείξουν το «έργο» του κ. Χατζημάρκου ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα που μου «κούρεψε» τις αρμοδιότητες και θα βγουν συμπεράσματα.

 

Υ.Γ.3. Τον ενημερώνω ότι εγώ δεν τρομοκρατούμαι από κανένα και δεν χρωστάω σε κανένα…

(Visited 7 times, 1 visits today)