Στην 5μελή συντονιστική επιτροπή του Πανελλήνιου Δικτύου Περιφερειακών και Δημοτικών Συμπαραστατών ο Φίλιππος Τριομμάτης

admin
30/07/2015 13:11
 
 
 

Στην πρώτη πενταμελή συντονιστική επιτροπή του Πανελλήνιου Δικτύου Περιφερειακών και Δημοτικών Συμπαραστατών εκλέχθηκε ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Νοτίου Αιγαίου Φίλιππος Τριομμάτης.

Το Δίκτυο ασχολήθηκε με ζητήματα ενίσχυσης του θεσμού και αποφασίστηκαν οι πρώτες ενέργειες προκειμένου να υπάρξουν συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών, όσο και με τα προεδρεία της ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ.   

 

Στο υπουργείο Οικονομικών για τις πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις της Ρόδου

Στη συνέχεια ο κ. Τριομμάτης μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου είχε συνάντηση με την διευθύντρια της Δ/νσης Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 22ης και 25ης Νοεμβρίου του 2013 (περιοχές Κρεμαστής, Ιαλυσού, Καλλιθέας, Λάρδου) στο νησί της Ρόδου.

Ο φάκελος είναι πλέον στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αναμένεται εντός των ημερών να τον υπογράψει και στη συνέχεια απαιτείται η υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας Υποδομών και Ναυτιλίας κ. Σταθάκη και Ανάπτυξης κ. Σκουρλέτη και η δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ.

Ο κ. Τριομμάτης αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να επισκεφτεί το επαρχείο Κω, προκειμένου να ενημερωθεί για σχετικές καταγγελίες και αναφορές της περιοχής, αλλά κυρίως να ενημερώσει τους πολίτες για τις αρμοδιότητες και τα πλεονεκτήματα του θεσμού.

Σημειώνεται τέλος, ότι γραφείο Περιφερειακού Συμπαραστάτη και κέντρο υποδοχής αναφορών και καταγγελιών λειτουργεί ήδη στην έδρα της περιφέρειας στην Σύρο (πλ. Τσιροπινά) και στην Ρόδο (πλ. Ελευθερίας 1). Επίσης αναφορές και επαφές μπορούν να γίνονται στα κατά τόπους Επαρχεία, όπως και ηλεκτρονικά στo mail spe@pnai.gov.gr.

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*