Γιάννης Ντουνιαδάκης: «Υποκριτική η αντιπαράθεση Χατζημάρκου – Κόλλια για τα hotspots»

Newsroom
17/01/2020 3:44
  •  
  •  
  •  

 

Απαράδεκτα χαρακτηρίζει τα hotspots στα νησιά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Γιάννης Ντουνιαδάκης, ο οποίος ζήτησε την παύση της λειτουργίας τους και την μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας προτού μεταβούν στις χώρες του τελικού προορισμού τους.

Ο κ. Ντουνιαδάκης εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι η αντιπαράθεση του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου και του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλλια είναι υποκριτική, αφού και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί την λειτουργία των hotspots στα νησιά, ενώ κάλεσε τους νησιώτες να αντιταχθούν στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει στα νησιά και στην Ελλάδα «τα χιλιάδες θύματα της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ».

Η δήλωση του κ. Ντουνιαδάκη

Η αντιπαράθεση Περιφερειάρχη και Δημάρχου Λέρου, μπορεί να χαρακτηριστεί υποκριτική γιατί και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχτεί τη λειτουργία των hotspot στα νησιά.

Ειδικά η Περιφερειακή Αρχή ακόμα και τώρα δηλώνει ότι γι’ αυτήν «…προέχει η επιτυχία του κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση όλων των νησιών, που μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει βάρος που δεν τους αναλογεί»!

Αυτή η στάση και συνδράμει και διευκολύνει τη συνέχιση της ίδιας επικίνδυνης πολιτικής που με την μια ή την άλλη μορφή ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα και της ΝΔ τώρα. Μιας πολιτικής που αποτελεί εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας και εγκλωβίζει στα νησιά και στη χώρα μας τα χιλιάδες θύματα της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην οποία αντιτάχθηκαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, σέβεται τόσο τα δικαιώματα των προσφύγων – μεταναστών, όσο και τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών, αλλά και όλης της χώρας. Είναι κόντρα στη παραπλάνηση των νησιωτών και στις αντιδραστικές και ρατσιστικές φωνές που ενοχοποιούν τα θύματα και αθωώνουν τους θύτες.

Καλούμε τους νησιώτες να αντιταχθούν στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά και ν’ απαιτήσουμε:
*Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hot spots στα νησιά. Καμιά δημιουργία νέων.
*Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην Ελλάδα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ. Να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα μένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού υγείας
*Να προχωρήσουν όλες οι οικογενειακές επανενώσεις χωρίς καθυστέρηση.
*Να μην υπάρχει κανένας ανήλικος άστεγος και απροστάτευτος ή σε κέντρα – φυλακές.
*Να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι υπηρεσίες, οι καταυλισμοί και οι δομές που ασχολούνται με πρόσφυγες, με μόνιμες εργασιακές σχέσεις και καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.
*Να αποζημιωθούν 100% όλοι οι κάτοικοι των νησιών που έχουν υποστεί ζημιές.

(Visited 48 times, 1 visits today)