Την καταγγελία των νέων μνημονιακών μέτρων από το περιφερειακό συμβούλιο πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου

admin
28/07/2015 07:16
 
 
 

 

Την αδυναμία παρουσίας του, αλλά και του συμβούλου Βαγγέλη Σιγάλα, στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο εξήγησε με επιστολή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λουκάς Κωτσαδάμ.

Σοβαροί προσωπικοί λόγοι κατέστησαν αδύνατη την παρουσία του κ. Κωτσαδάμ, ενώ η έλλειψη ενδοκυκλαδικής επικοινωνίας εμπόδισε και τον Σαντορινιό κ. Σιγάλα να παραστεί στη συνεδρίαση και να εκπροσωπήσει την παράταξη.

 

«Να καταγγελθεί η λαίλαπα των νέων μέτρων»

Στην ίδια επιστολή ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου πρότεινε να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης «η καταγγελία και η αντιμετώπιση της λαίλαπας των νέων μέτρων» που θεσμοθετούνται με τα προαπαιτούμενα, καθώς και αυτά που θα θεσμοθετηθούν με το 3ο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κωτσαδάμ, οι συνέπειες εφαρμογής των εξοντωτικών μέτρων που δρομολογούνται θα είναι καταστροφικές για τα λαϊκά στρώματα. Ειδικότερα δε, οι κάτοικοι των νησιών, θα δουν περαιτέρω επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους μετά και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

«Η ανάγκη άμεσης, μαζικής και οργανωμένης αντίδρασης προβάλλει επιτακτικά, με άμεσο στόχο να μην περάσουν τα μέτρα, στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., τη μονομερή διαγραφή τους χρέους, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών με μια λαϊκή εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Κωτσαδάμ.           

      

 

    

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*