Επαφές Κόκκινου για το πρόβλημα υδροδότησης των άνυδρων νησιών της Δωδεκανήσου

admin
22/07/2015 1:58
  •  
  •  
  •  

Τηλεφωνική, αλλά και γραπτή επικοινωνία με τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλη είχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, με αφορμή τη μείωση των δρομολογίων των υδροφόρων πλοίων στα άνυδρα νησιά, αλλά και την πιθανή παύση λειτουργίας τους.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κόκκινου τόσο με τους δημάρχους των άνυδρων νησιών της Δωδεκανήσου, όσο και με τη διοίκηση των υδροφόρων πλοίων που ζητούν να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλει η πολιτεία από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Ο κ. Κόκκινος ζήτησε την άμεση παρέμβαση των κυβερνητικών παραγόντων, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα και τα νησιά να μην βρεθούν στην δυσάρεστη θέση, εν μέσω θερινής περιόδου, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λειψυδρίας.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο κ. Γιαννέλης τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες των capital controls.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Κόκκινου προς τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλη (που κοινοποιήθηκε και στους δημάρχους Δωδεκανήσου) έχει ως εξής:

 

Θέμα: Άμεση διευθέτηση του προβλήματος μεταφοράς νερού στα άνυδρα νησιά

Κ. Γενικέ,

Σας αποστέλλω το παρόν έγγραφο στο οποίο ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την μείωση των δρομολογίων αλλά και την πιθανή παύση κίνησης των πλοίων που μεταφέρουν νερό στα άνυδρα νησιά μας.

Σας μεταφέρω την αγωνία και το αίτημα των δημάρχων και των κατοίκων της Δωδεκανήσου, που βλέπουν διαρκώς να λιγοστεύουν οι υδροφόρες που φτάνουν στα νησιά τους αλλά και των στελεχών της εταιρίας, που μεταφέρουν το πολύτιμο αγαθό του νερού, που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν καταστροφικό για τους Δωδεκανήσιους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή μας, να βρεθούν αντιμέτωποι με την λειψυδρία. Βρισκόμαστε χρονικά στη μέση του καλοκαιριού και στη μέση της τουριστικής περιόδου και όπως αντιλαμβάνεστε οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Είναι κατανοητές οι δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις – όπως αυτή που σας αναφέρω – θα πρέπει η πολιτεία να δείξει τα γρήγορα και θετικά αντανακλαστικά της.

Είναι γνωστή η αγωνία και οι αγώνες σας για τα ζητήματα των νησιωτών μας και θα ζητούσα άμεσα με αποτελεσματικές ενέργειες να δώσετε λύση στο αδιέξοδο που διαφαίνεται να δημιουργείται.

 

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κοκκινος

(Visited 7 times, 1 visits today)