Σεμινάριο ξυλογλυπτικής για παιδιά στο Golden Hall από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

admin
22/07/2015 13:09
 
 
 

Με σεμινάριο ξυλογλυπτικής για παιδιά συνεχίζεται η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall της Αθήνας, στο πλαίσιο της δράσης “Discover South Aegean”.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην περίοδο – αφιέρωμα στο νησί της Πάτμου, με τον Πάτμιο ξυλουργό Γιώργο Καμίτση να μυεί τα παιδιά στην τεχνική της ξυλογλυπτικής, δημιουργώντας μαζί μικρά αντικείμενα από ξύλο.

Οι μικροί εξερευνητές είδαν πώς φτιάχνονται τα χειροποίητα παραδοσιακά έπιπλα, καθώς και άλλα μικρά αντικείμενα (σκαμπό, τραπεζάκια, πιάτα, ανάκλιντρα, σκαμνάκια, φωτιστικά κλπ.), ενώ έφτιαξαν με τα χέρια τους – έχοντας την ανάλογη βοήθεια – σκαμνάκι σε μικρή κλίμακα που χωράει παντού και press-papiers από κορμό ευκαλύπτου με φινίρισμα κεριού μέλισσας. Στο τέλος αυτής της μοναδικής εμπειρίας πήραν ως ενθύμιο τις δημιουργίες τους!

 

Τετράμηνη προβολή του Νοτίου Αιγαίου

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Golden Hall, οργανώνουν τετράμηνη προβολή των 50 νησιών της περιοχής Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, δίνοντας στον επισκέπτη του εμπορικού κέντρου τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Κατά την περίοδο προβολής των νησιών (που ξεκίνησε στις 20 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιούνται δράσεις μέσα από τις οποίες το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, τις τέχνες, τις συναρπαστικές παραλίες και τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου.

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*