Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Οδηγίες προστασίας από τη «Διδώ»

Newsroom
09/12/2019 3:31
  •  
  •  
  •  

 

Λόγω της εκδήλωσης διαδοχικών έντονων καιρικών φαινομένων από την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου ως και την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου ότι, πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων θα πρέπει να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:

*Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.
*Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας
*Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
*Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
*Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.
*Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
*Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
*Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
*Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
*Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα κι από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών), όπως επίσης και σχετικές πληροφορίες με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

Τέλος, πληροφορεί ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές. Το κείμενο περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από κινδύνους, όπως οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά..

(Visited 234 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.