Αναβάθμιση σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Newsroom
09/12/2019 10:14
 
 
 

 

Πρόσκληση με τίτλο «Αναβάθμιση εργαστηριακού εξοπλισμού σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας» για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 απευθύνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, ώστε να παρέχουν στους μαθητές εξειδικευμένη τεχνική και επαγγελματική γνώση.

Η πρόσκληση απευθύνεται στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως δυνητικό δικαιούχο, για την υποβολή πρότασης στον Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η δράση που θα χρηματοδοτηθεί αφορά στην προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης των μικρών νησιών. Η αναβάθμιση του εξοπλισμού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πρακτική εξάσκηση των μαθητών στα εργαστήρια, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των ειδικοτήτων.

Στόχος είναι η προσέλκυση του μαθητικού δυναμικού, η σύνδεση της παρεχόμενης θεωρητικής γνώσης με τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και τεχνικές εκπαιδευτικές πρακτικές, η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς και η παροχή στους μαθητές εξειδικευμένης τεχνικής και επαγγελματικής γνώσης ώστε η αναβάθμιση των προσόντων τους να συμβάλει στη μετέπειτα προσπάθειά τους για εύρεση εργασίας.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 350.000 €.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ έως τις 31/01/2020 16:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

(φωτό: αρχείου)

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*