Δήλωση Χατζημάρκου για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές

admin
14/07/2015 12:42
  •  
  •  
  •  

Σε δήλωση, ενόψει της αυριανής εισαγωγής των μέτρων της συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών στη Βουλή – κατά τις πληροφορίες – σε ένα νομοσχέδιο και ένα άρθρο, προέβη σήμερα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο.

Ο κ. Χατζημάρκος επιτέθηκε σε κυβερνητικά στελέχη που τάχθηκαν ανοιχτά ενάντια της νησιωτικότητας και άφησε αιχμές για όσους κορόιδεψαν με ψέματα τον λαό, προκειμένου να υφαρπάξουν την αρνητική του ψήφο στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Ταυτόχρονα, διεμήνυσε ότι ο αγώνας για την προάσπιση των συμφερόντων των νησιών θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Χατζημάρκου έχει ως εξής:

«Από τον περασμένο Φεβρουάριο η σημερινή κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου. Μια ομάδα κυβερνητικών στελεχών με επικεφαλής την Υφυπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη τάχθηκε ξεκάθαρα από την αρχή απέναντι στη νησιωτικότητα.

Για τέσσερις ολόκληρους μήνες δώσαμε σκληρή μάχη. Όχι όλοι. Στην μάχη αυτή, οι νησιώτες δεν ήμασταν ενωμένοι. Λοιδορηθήκαμε από εκείνους που, παριστάνοντας τους υπερπατριώτες επιδόθηκαν σε ένα όργιο ψεύδους, συκοφαντίας και κοροϊδίας του λαού. Όλοι αυτοί που, κατά τον Μενέλαο Λουντέμη “είπανε ψέματα τόσο μεγάλα που ντράπηκαν και τα ίδια τα ψέματα αφού δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έβγαλαν”.

Όλοι αυτοί και όλοι εμείς, είμαστε σήμερα γυμνοί απέναντι στον λαό. Όλοι θα κριθούμε. Ο καθένας με την διαδρομή του, με τον αγώνα του, με την ιστορία του.

Αύριο η συμφωνία με τους δανειστές έρχεται σε ένα νομοσχέδιο και σε ένα άρθρο στην Βουλή.

Είναι η ώρα της ευθύνης, του ρεαλισμού και της αλήθειας. Γι’ αυτούς που έχουν υπηρετήσει την ευθύνη, την αλήθεια και τον ρεαλισμό είναι και η ώρα της περισυλλογής.

Υπερασπιστήκαμε τα νησιά και θα συνεχίσουμε να τα υπερασπιζόμαστε. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα.

Θα πράξουμε το καθήκον μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μας, κοιτάζοντας πάντα τους συμπατριώτες μας στα μάτια, με το καθαρό βλέμμα της αλήθειας

Οι αγώνες μας για προάσπιση της νησιωτικότητας, αν δεν έχουν ήδη αποδώσει καρπούς, θα συνεχιστούν όχι μόνο αμείωτοι αλλά θα ενταθούν και θα σταματήσουν μόνο όταν θα έχουμε καλύψει επαρκώς τις ειδικές συνθήκες της νησιωτικής Ελλάδας».

 

 

 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)