Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη… ελέω capital controls

admin
14/07/2015 12:22
 
 
 

Με τηλεδιάσκεψη στα καταστήματα της Περιφέρειας σε Σύρο και Ρόδο πραγματοποιήθηκε σήμερα η 7η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Όπως εξήγησε τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Θωμάς Σωτρίλλης, όσο και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, η τηλεδιάσκεψη κρίθηκε αναγκαία «λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και λόγω θέρους», προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα και οι μετακινήσεις. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε ομόφωνα (έπειτα κι από σχετική πρόταση του προεδρείου) η επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου, επίσης με τηλεδιάσκεψη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος, είναι «εξαιρετικά δυσάρεστο σε όλους» να μην γίνεται κανονικά η συνεδρίαση, αλλά «με τις τράπεζες κλειστές, το όριο ανάληψης στα 60 ευρώ και τους περιφερειακούς συμβούλους να παίρνουν τις αποζημιώσεις τους μετά από 6-8 μήνες, τίθεται ηθικό ζήτημα να τους ζητάμε να δαπανήσουν 300 με 400 ευρώ, τα οποία μπορεί να είναι και τα τελευταία τους μετρητά».

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου θα συζητηθούν τα θέματα του περιφερειακού συμβουλίου που επρόκειτο να λάβει χώρα στην Αμοργό (αλλά αναβλήθηκε λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος), καθώς και τα θέματα του περιφερειακού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Λέρο τον Ιούλιο.

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*