«Κυριαρχία» θεμάτων που αφορούν στις Κυκλάδες στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

Άκης Αξαόπουλος
21/11/2019 14:24
 
 
 

 

Με 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη (η πλειονότητα των οποίων αφορά στις Κυκλάδες) το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου θα συνεδριάσει στις 26 Νοεμβρίου στη Ρόδο.

Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση του Σώματος που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα, καθώς θα προηγηθεί συνεδρίαση για την έγκριση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το οικονομικό έτος 2020 και την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι στην δεύτερη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου είναι τα εξής:
*Λήψη απόφασης Περιφερειακού Συµβουλίου προς κατάθεση στην Κυβέρνηση για αναστολή ανάρτησης όλων των ∆ασικών Χαρτών των νησιών των Κυκλάδων και της ∆ωδεκανήσου και ψήφιση νοµοθετικής ρύθµισης της ακύρωσης των καταστρεπτικών προβλέψεων του π.δ. 32/2016 (Εισηγητής: Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου).

*Πρόταση συζήτησης του θέµατος «Προσφυγικό – µεταναστευτικό ζήτηµα» από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου (Εισηγητής: επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Ντουνιαδάκης Ιωάννης).

*Πρόταση συζήτησης του θέµατος «Εξελίξεις στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου (Εισηγητής: επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Ντουνιαδάκης Ιωάννης).

* Σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και ∆ήµου Αντιπάρου για την υλοποίηση της πράξης «Έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Αντιπάρου» και ακύρωσης της υπ’ αριθµ. 245/2016 Απόφασης του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου (Εισηγητής: Μπιζάς Κωνσταντίνος, Αντιπεριφερειάρχης).

*Σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και ∆ήµου Σύρου-Ερµούπολης για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες Επισκευής και Συντήρησης Εγκ/σεων ∆ηµοτικού Κολυµβητηρίου ν. Σύρου» και ακύρωσης της υπ’ αριθµ. 44/2019 Απόφασης του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου (Εισηγητής: Λεονταρίτης Γεώργιος, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων).

* Σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και ∆ήµου Κιµώλου για την υλοποίηση της πράξης «Έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Κιμώλου» και ακύρωσης της υπ’ αριθµ. 244/2016 Απόφασης του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου (Εισηγήτρια: Χωριανοπούλου Ελισάβετ, Έπαρχος Μήλου).

* Ορισµός Εκπροσώπων στο ∆.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑ ΚΥΚΛΑ∆ΩΝ» (Εισηγήτρια: Αριστείδου Εύη, Γενική ∆/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΝΑ).

* Σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Τήνου για τη δηµιουργία Ηλεκτρονικής Εφαρµογής για την ανάδειξη του Πεζοπορικού ∆ικτύου της Τήνου (Εισηγήτρια: ∆εληγιάννη – Άσπρου Αναστασία, Έπαρχος Τήνου).

* Έγκριση Τροποποίησης Προγραµµατικών Συµβάσεων Υδατοδροµίων Σύρου, Μήλου, Κέας, Κύθνου (Εισηγητής: Καραγιάννης Τριαντάφυλλος, Προϊστάµενος ∆ΙΑΠ και ∆/νσης Οικονοµικού ∆ωδεκανήσου).

* Σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δήμων Αμοργού, Ανάφης, Θήρας, Ίου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μήλου, Πάρου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύρου-Ερμούπολης, Τήνου, Φολεγάνδρου, Άνδρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έργο «Πρόγραµµα Καταπολέµησης Κουνουπιών για τα έτη 2020 -2023 στον Νοµό Κυκλάδων» (Εισηγητής: Μπιζάς Κωνσταντίνος, Αντιπεριφερειάρχης).

Δείτε όλα τα θέματα:

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*