Γιώργος Χατζημάρκος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: «Η Δευτέρα της ευθύνης, της αλήθειας και του ρεαλισμού»

admin
06/07/2015 2:18
  •  
  •  
  •  

«Εκτόνωση των συναισθημάτων και της αγωνίας ενός λαού μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης και πιέσεων» αποτελεί το ΟΧΙ του χθεσινού δημοψηφίσματος σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στη Ρόδο, ο κ. Χατζημάρκος πρόσθεσε ότι εκφράζει επίσης και «την απαίτηση των πολιτών για λύσεις και αποτελέσματα, που πρέπει να σχεδιασθούν και δοθούν με ρεαλισμό, ανάληψη ευθύνης, με εγκατάλειψη της μέχρι σήμερα ρητορικής και πολύ περισσότερο των μέχρι σήμερα ακολουθούμενων πρακτικών».

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τόσο την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι «η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για να την αναλάβει μόνο ένας πολιτικός χώρος», όσο και την παραίτηση του Γιάννη Βαρουφάκη από την θέση του Υπουργού Οικονομικών, «ως ένα πρώτο σημάδι ότι κινούμαστε σε πορεία σύγκλησης με τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup».

«Η όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει, είναι απαραίτητη προκείμενου να οδηγηθούμε σε οριστική λύση, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για να επιστρέψει η χώρα το συντομότερο δυνατόν στην ομαλότητα» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε: «Η αγωνία όλων των Ελλήνων και η δική μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να επιστρέψει η ζωή στην κανονικότητα. Αν χρειαστεί να είμαστε μέρος της λύσης, θα το κάνουμε με πολύ μεγάλη χαρά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε από την ευθύνη που μας αναλογεί, πολλές φορές και πάνω από αυτήν».

 

«Πόλεμος» με ττους βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Περιφερειάρχης σχολίασε, τέλος, την πολιτική συμπεριφορά και τις πρακτικές των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ρόδο, οι οποίες εκδηλώθηκαν το τελευταίο 48ωρο και ιδιαίτερα το βράδυ της Κυριακής.

«Είδαμε φασίζουσες συμπεριφορές και νοοτροπίες ανθρώπων που θυμούνται τον θεσμικό τους ρόλο κατά το δοκούν. Καλώ τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές που συμμετείχαν στα χθεσινοβραδινά αίσχη, να ενηλικιωθούν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη. Αν θέλουν να ζητήσουν παραιτήσεις, να τις ζητήσουν από όλους τους διορισμένους. Όσο κι αν προκαλούμαι, δεν πρόκειται να προσχωρήσω στην δική τους φασίζουσα νοοτροπία και θα συνεχίσω να υπηρετώ την Συνταγματική επιταγή περί ελευθερίας στην άποψη. Ρίψασπις και κατά παραγγελία δεν υπήρξα ποτέ.

Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και δεν δέχομαι εκβιασμούς και απειλές από κανένα και βέβαια δεν θα επιτρέψω και σε κανένα από τους συνεργάτες μου να απαντήσει στην εκδικητικότητα τους που χαρακτηρίζει μόνο τα καθεστώτα. Το ότι βρίσκονται σε ευθεία ρήξη με την στάση και λειτουργία του ίδιου πρωθυπουργού θα πρέπει να προβληματίσει άλλους» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

 

 

 

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)