Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος στο Νότιο Αιγαίο με αποφασιστικές αρμοδιότητες

Άκης Αξαόπουλος
23/10/2019 20:29
 
 
 

 

Στη σύσταση 5μελούς Επιτροπής Περιβάλλοντος, αποφασιστικού χαρακτήρα, στον καθορισμό τακτικών και αναπληρωματικών μελών της, καθώς και στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε αυτήν, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην πρόσφατη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου στην Σύρο.

Η συγκρότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο αριθμός μελών της οποίας καθορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έγινε βάσει του άρθρου 164 του ν.3852/2010, με σκοπό την αποσυμφόρηση των συνεδριάσεων του οργάνου από την άσκηση της αρμοδιότητας του σε θέματα Περιβάλλοντος και την ταχύτερη διεκπεραίωση των διοικητικών υποθέσεων.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ως ο αρμόδιος – σχετικά με το αντικείμενό της – Αντιπεριφερειάρχης.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν:
*από την παράταξη της πλειοψηφίας η Έλλη Χωριανοπούλου (Έπαρχος Π.Ε. Μήλου και Εντεταλμένη Περιβάλλοντος Κυκλάδων) και ο Γιάννης Κρητικός (Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Δωδεκανήσου).
*από την μειοψηφία: οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κανταρζής και Νίκος Γερονικόλας.
Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν:
*από την πλειοψηφία: ο Γιώργος Λεονταρίτης (χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων) και ο Χρήστος Μπάρδος (Εντεταλμένος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).
*από τη μειοψηφία: οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Σταυλάς και Ηλίας Μάϊνας.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*