Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου με τον διευθυντή του ΙΜΕΤ για θέματα μεταφορών και τουρισμού

Άκης Αξαόπουλος
07/09/2019 1:32
  •  
  •  
  •  

 

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) Ευάγγελο Μπεκιάρη είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η μηχανικός και τοπικό στέλεχος του ΙΜΕΤ Μαίρη Παπανδρέου, ήταν η συζήτηση επί των συμπερασμάτων της ημερίδας με τίτλο «Μεταφορές και Τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Οδοιπορικού του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020 -2030», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας Περιφέρειας και Ινστιτούτου, με κοινές δράσεις και μέσα από έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό, για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού, ναυτιλιακού και εμπορικού προορισμού, διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι για τον σκοπό αυτό, ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, ο κ. Χατζημάρκος και ο κ. Μπεκιάρης προέβησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το οποίο εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ακολούθησαν τον περασμένο Νοέμβριο τα εγκαίνια του παραρτήματος του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στη Ρόδο , με εμβέλεια ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και με έμφαση σε θέματα μεταφορών και τουρισμού.

Στόχος της Ημερίδας που προαναφέρθηκε ήταν – μέσω του διάλογου μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις μεταφορές και τον τουρισμό – να παρουσιαστεί η υφιστάμενη κατάσταση, να αναδειχτούν τα προβλήματα αλλά και οι καλές πρακτικές και να διερευνηθεί το πώς μπορεί να προαχθεί ο τομέας των μεταφορών σε σχέση και σε αλληλεπίδραση με τον τουρισμό, ώστε οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί να παρέχουν σύγχρονες, ασφαλείς και υψηλών προδιαγραφών μεταφορικές υπηρεσίες και υποδομές, εκμεταλλευόμενοι και τη συνδρομή των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, ως ερευνητικός φορέας στον τομέα των μεταφορών, έχει ως στόχο τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, οικονομικής ανάλυσης και διαχείρισης συστημάτων μεταφορών, παροχής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στα αντίστοιχα αντικείμενα και διάχυσης των αποτελεσμάτων έρευνας. Επίσης, έχει ενδιαφέρον στην καθιέρωση ισχυρών συνεργασιών και τους φορείς του εμπορίου και της βιομηχανίας και την προώθηση σχετικών δράσεων σε θέματα μεταφορών, τουρισμού, επιχειρηματικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.