Συνάντηση του Γ. Λεονταρίτη με τον Πρέσβη της Ιταλίας

Άκης Αξαόπουλος
06/09/2019 17:11
 
 
 

 

Με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Efisio Luigi Marras, συναντήθηκε χθες στην Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ιταλός Αξιωματούχος, σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο ανδρών στη Σύρο, τον περασμένο Ιούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοβουλία Tempo Forte που στοχεύει στη δημιουργία ενός συνεκτικού δικτύου ιταλικών και ελληνικών αναγνωρισμένων πολιτιστικών φορέων, μέσω της ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων με σκοπό την εμβάθυνση των πολιτιστικών δεσμών, τη σύσφιξη των σχέσεων και την τόνωση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Λεονταρίτης αφού υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τάχθηκε υπέρ της διμερούς προώθησης της συνεργασίας στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ πόλεων της Ιταλίας και νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υποστηρίζοντας παράλληλα και τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο μερών και σε άλλους στρατηγικούς τομείς.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*