Χ. Κόκκινος: «Τουρισμός και ΕΣΠΑ επηρεάζονται από την πολιτική αστάθεια»

admin
25/06/2015 13:14
 
 
 

 

Την άποψη ότι η πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα επηρεάζουν σημαντικά τον τουρισμό, αλλά και το ΕΣΠΑ, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, η τουριστική κίνηση δείχνει αυξητικές τάσεις, ωστόσο «απαιτείται σταθερότητα στο πολιτικό περιβάλλον» για να συνεχίσει τη θετική της πορεία. Αντίθετα, η αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί λόγω της καθυστέρησης της συμφωνίας μεταξύ πιστωτών και ελληνικής κυβέρνησης δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ο κ. Κόκκινος υποστήριξε ότι από την πολιτική αστάθεια επηρεάζεται, επίσης, τόσο η υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), όσο και η ομαλή ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ (2007-2015) που εκπνέει, με την «απουσία ρευστότητας να “πνίγει” την υλοποίηση των έργων αλλά και το σύνολο της επιχειρηματικότητας».

Τέλος, επανέλαβε την πάγια θέση του για την μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, λέγοντας ότι «οφείλουμε να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τις κατακτήσεις μας και τα δικαιώματά μας».

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*