Νέα επίθεση Χατζημάρκου στην κυβέρνηση για το ΦΠΑ: «Και ηθικά πτωχευμένοι, όχι μόνο οικονομικά»

admin
24/06/2015 15:37
 
 
 

Σε νέα επίθεση στην κυβέρνηση προχώρησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή το κείμενο των προτάσεων – μέτρων που αυτή κατέθεσε στους δανειστές και ειδικότερα με το σημείο όπου γίνεται αναφορά στο ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, ο κ. Χατζημάρκος τονίζει ότι οι σημερινοί κυβερνώντες ουδέποτε κατανόησαν την έννοια της νησιωτικότητας – για την κόπτονταν προεκλογικά – και τώρα στις κρίσιμες στιγμές όχι μόνο δεν την υπερασπίστηκαν, αλλά αντίθετα «ξεπούλησαν με χαρακτηριστικά ευκολία».

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης κάνει λόγο για εκστρατεία «στοχοποίησης, κατασυκοφάντησης και λοιδωρίας» των νησιών του Αιγαίου, «προφανώς για να στρωθεί το χαλί αυτής της κατάπτυστης πρότασης που υποβλήθηκε στους δανειστές».

 

Το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Χατζημάρκου έχει ως εξής:

«Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης του πολιτικού συστήματος, που υπερβαίνει και αυτήν ακόμη την οικονομική χρεοκοπία.

Το κείμενο αυτό που επικαλείται το επιχείρημα της ανάγκης προώθησης της δικαιοσύνης(!) για να αιτιολογήσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συνιστά συνειδητή πράξη εξόντωσης του νησιωτικού χώρου, που όμοιά της δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Επιβεβαιώνει ότι εξίσου συνειδητή ήταν και η εκστρατεία στοχοποίησης, κατασυκοφάντησης και λοιδωρίας που υφίστανται το τελευταίο διάστημα τα νησιά του Αιγαίου, προφανώς για να στρωθεί το χαλί αυτής της κατάπτυστης πρότασης που υποβλήθηκε στους δανειστές.

Αποδεικνύει ότι το πρόβλημα του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι καν οικονομικό, αλλά αποτελεί τον καθρέφτη των συμπλεγμάτων και της εξυπηρέτησης εκλογικών σκοπιμοτήτων όλων εκείνων των πολιτικών παραγόντων που ενώ δημόσια δεσμεύονταν δήθεν περί κόκκινων γραμμών, παρασκηνιακά απεργάζονταν τον ξαφνικό θάνατο των νησιών μέσα από μια δέσμη στοχευμένων δημοσιονομικών μέτρων.

Αποδεικνύει ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, κρατούν τα σκήπτρα του ψεύδους, της υποκρισίας και του εμπαιγμού των νησιωτών, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Κρατούν επίσης κλειστά τα μάτια και τα αυτιά τους στα προβλήματα της νησιωτικότητας, την οποία ποτέ δεν κατανόησαν, κατά συνέπεια, ουδέποτε υπερασπίστηκαν και με χαρακτηριστική ευκολία ξεπούλησαν.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τους νησιώτες, αλλά ακόμη δυσκολότερη θα είναι για εκείνους που οδηγούν το Αιγαίο στον μαρασμό και την εξόντωση».

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*