Γ. Χατζημάρκος για το ΦΠΑ: «Δεν δεχόμαστε ψευτοδιλήμματα»

admin
16/06/2015 08:45
 
 
 

Στην πρόσφατη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και στις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Ρόδου.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της χώρας, χαρακτηρίζοντας «αδιανότητο και εξαιρετικά επικίνδυνο» το οποιοδήποτε ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, καθώς – όπως είπε – «το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, όσο η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για «εκβιαστικά διλήμματα», τα οποία στην ουσία «συνιστούν ψευτοδιλήμματα», όπως το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

 

«Οι νησιώτες δεν είναι λαθρεπιβάτες στο σκάφος που λέγεται Ελλάδα»

«Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δείξει ότι η συζήτηση για το ειδικό καθεστώς των νησιών αποτελεί ψευτοδίλημμα. Τίθεται σε μας με ένα τρόπο διλημματικό, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν άλλοθι αυτοί οι οποίοι δε το υπερασπίζονται. Λαθρεπιβάτες στο σκάφος που λέγεται Ελλάδα, οι νησιώτες δεν υπήρξαμε ποτέ. Ήμασταν και παραμένουμε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε στο μέγιστο των δυνάμεών μας, απολύτως αναλογικά, στο τίμημα που πρέπει να πληρώσει η χώρα για την έξοδό της από την κρίση. Ψευτοδιλήμματα δεν δεχόμαστε από κανένα, έχουμε δε την απαίτηση, όλοι οι εκπρόσωποί μας, σε όλα τα επίπεδα να δώσουν την πολύ σκληρή μάχη και να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα κεκτημένα αυτού του τόπου σε ένα επίπεδο σοβαρής προάσπισης θεσμικών παρεμβάσεων, που αν χαθούν, δεν μπορούν να επανέλθουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.

Επίσης, ο κ. Χατζημάρκος σημείωσε ότι παρόλο που οι τοπικοί φορείς του Ν. Αιγαίου πρότειναν στον Γιάνη Βαρουφάκη να δώσουν οι ίδιοι ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα για να σωθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο Αιγαίο, κάτι τέτοιο δεν έγινε διότι ο υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν χρειάζονται, καθώς το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους υψηλόβαθμους θεσμικούς παράγοντες να σταματήσουν να επιδίδονται καθημερινά σε συνεχείς, αντιφατικές και αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ και να αναλάβουν την ευθύνη μιας τελικής δέσμευσης «για να ξέρουν οι νησιώτες τι να περιμένουν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*