Χαράλαμπος Κόκκινος: «Ο αγώνας για δίκαιη λύση στο Κυπριακό συνεχίζεται»

Άκης Αξαόπουλος
19/07/2019 12:56
 
 
 

 

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου 1974 παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, μετά κι από σχετική πρόσκληση του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου, καταθέτοντας στεφάνι παρουσία του εκπροσώπου της Κυπριακής Βουλής κ. Μιχάλη Γιωργαλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα.

Ο κ. Κόκκινος εξέδωσε, επίσης, σχετικό δελτίο Τύπου, στο οποίο χαρακτηρίζει «αποφράδα μέρα» την 20η Ιουλίου 1974, οπότε και οι Τούρκοι κατέλαβαν παράνομα το 37% του εδάφους της Κύπρου. «Πέρασαν 45 χρόνια και ο αγώνας για δίκαιη λύση στο Κυπριακό συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια ενωμένη, ελεύθερη και δημοκρατική Κύπρο, χωρίς τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου:
Η 20ή Ιουλίου 1974 είναι η αποφράδα ημέρα εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο. Σκότωσαν, λεηλάτησαν, βίασαν, εκτόπισαν και συνεχίζουν να κατέχουν με βία και παράνομα το 37% του εδάφους της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.
Πέρασαν 45 χρόνια και ο αγώνας για δίκαιη λύση στο Κυπριακό συνεχίζεται. Ο Ελληνισμός ενωμένος αγωνίζεται:
*Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από το κυπριακό έδαφος.
*Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και ειρηνικό περιβάλλον στην Κύπρο.
*ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την τουρκική εισβολή.
*ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την Κύπρο και τα δίκαια αιτήματα του Ελληνισμού στο νησί. Όσοι/ες ελπίζουν να «ξεχάσουμε» τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο ή επιδιώκουν να βρουν λύση σε βάρος της δικαιοσύνης και των Ελληνοκυπρίων, «πλανώνται πλάνην οικτράν».
Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια Κύπρο ενωμένη, ελεύθερη και δημοκρατική, χωρίς τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*