Στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της CPMR ο Χαράλαμπος Κόκκινος

admin
12/06/2015 12:52
 
 
 

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης Παρακτίων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο της Κρήτης παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο.

Στην ομιλία του, ο κ. Κόκκινος ανέφερε τις μεγάλες δυσκολίες, αλλά και την απομόνωση που αντιμετωπίζουν τα νησιά, λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου διεκδικεί τη χρηματοδότηση και στήριξη των δρομολογίων που αφορούν τις άγονες γραμμές και τη διασύνδεση των μικρών νησιών της Περιφέρειας που αριθμούν πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο και την πρωτοποριακή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία υδατοδρομίων στα νησιά του Ν. Αιγαίου, αν και – όπως υποστήριξε – «η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και η καθυστέρηση στην υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 λειτουργεί ως τροχοπέδη στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας».

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, αναζητώντας σημαντικές κοινωνικές, αυτοδιοικητικές και πολιτικές συμμαχίες με στόχο να φτάσει η ανάπτυξη σε όλα τα νησιά μας και να προασπίσουμε την νησιωτικότητα» δήλωσε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αναζητούνται πόροι από διασυνοριακά προγράμματα κιι από άλλες εθνικές ή συγχρηματοδοτούμενες πηγές, λόγω της άδικης κατηγοριοποίησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στον Στόχο 2.

«Οι νησιωτικές περιφέρειες της CPMR έχουν πολλά κοινά προβλήματα και οφείλουν να θέσουν κοινούς στόχους και με κοινούς αγώνες και συνεργασία να πετύχουν την πολυπόθητη ανάπτυξη» κατέληξε ο κ. Κόκκινος, που μοίρασε κείμενο με τις συνέπειες που θα έχει για τον επιχειρηματικό κόσμο, τα λαϊκά στρώματα (λόγω του πιθανού κύματος ακρίβειας) και τον τουρισμό μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*