Εγκρίσεις Χατζημάρκου για σειρά έργων σε Τήνο, Μήλο και Πάρο-Αντίπαρο

admin
09/06/2015 13:36
 
 
 

Εγκρίσεις για μια σειρά έργων στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα σε Τήνο, Μήλο και Πάρο-Αντίπαρο υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Έτσι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο κ. Χατζημάρκος ενέκρινε την προσθήκη νέου διώροφου σχολικού κτιρίου, με την υπογραφή της τροποποίησης της σύμβασης του έργου της επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, συνολικής δαπάνης 915.041 ευρώ. Παράλληλα, υπεγράφη απόφαση παράτασης της συνολικής προθεσμίας αποπεράτωσης του έργου της επέκτασης κατά 80 ημέρες, μέχρι τις 21 Αυγούστου (και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς), η οποία κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου.

 

Έργα στον τομέα του Πολιτισμού

Επίσης, ο περιφερειάρχης ενέκρινε την παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μήλου», μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της αποκάλυψης υπόγειου ταφικού θαλάμου κάτω από το δάπεδο της ορχήστρας. Τα νέα ευρήματα απαιτούν συμπληρωματικές εργασίες (αποτυπώσεις, χρονολογήσεις κλπ) που παρατείνουν τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου εκτός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων.

Κατά τα λοιπά, η πορεία των εργασιών κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών τον φετινό χειμώνα. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

 

ΧΥΤΑ Πάρου – Αντιπάρου

Τέλος, ο κ. Χατζημάρκος ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού θραύσης – κοσκίνισης αδρανών και συνοδών ειδών» συνολικού προϋπολογισμού 329.672 ευρώ, στο πλαίσιο της «Προμήθειας εξοπλισμού ΧΥΤΑ Πάρου – Αντιπάρου». Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΑΑ.

 

(φωτό: miloslife.gr)

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*